Jak skladovat chladničku? 6 úžasných druhů potravin Skladování!

Možná jste si již uvědomili, jak důležitá je lednice pro kuchyň, což může být důvod, proč jste chtěli vědět, jak chladničku skladovat. V chladničce skladujete různé druhy potravin, abyste udrželi jejich čerstvost a kvalitu. Znalost logiky organizace může prodloužit jejich trvanlivost.

Záleží na tom, kam budete ukládat konkrétní nápoje a potraviny. Důvodem je, že různé části chladničky nabízejí trochu jinou teplotu. Obecně byste měli nastavit teplotu v chladničce přibližně na 40 ° F nebo nižší. Jednoduše jej upravte pomocí termostatu uvnitř.

Například teplota v přihrádkách dveří chladničky bude ovlivněna, pokud je budete často otevírat a zavírat. Naopak vnitřní oddíly nejlépe udržují stabilní teplotu.

Ostré zásuvky, které obvykle ignorujete, mohou navíc nabízet vysokou nebo nízkou úroveň vlhkosti, což je vhodné pro konkrétní druhy produktů. Jeden z největších výdajů jde na naše jídlo, proto je nejlepší se vyhnout nebo v maximální možné míře omezit plýtvání správnou organizací. Vezměte na vědomí, že nemůžete ukládat všechny potraviny podobně.

Jak zásobit ledničku konkrétními druhy jídla?

V této sekci budete vědět, jak zásobit chladničku různými druhy produktů. Budeme diskutovat, ve které části chladničky budou tyto produkty nejlépe skladovány.

#1. Zelenina a ovoce

Tento druh dřeva má krátkou trvanlivost, takže by bylo ideální skladovat jej uvnitř v zásuvce na ostří. Důvodem je, že tento chladicí prostor nabízí různé úrovně vlhkosti ve srovnání s jakoukoli jinou částí chladničky.

To znamená, že budete moci optimalizovat čerstvost tohoto druhu produktů. V případě, že je lednice dodávána se dvěma zásuvkami, je ideální nastavit jednu s vyšší vlhkostí a druhou s nízkou jednotou.

Díky tomu budou různé typy produktů těžit z jakéhokoli vhodného nastavení. Vložte produkty, které rychle dozrávají, do sekce nastavené při nízké vlhkosti. Poté přidělte nastavení vysoké vlhkosti pro jakoukoli položku, která snadno zvadne.

#2. Syrová drůbež a maso

Pokud jde o skladování syrového masa nebo drůbeže, měli byste jej zabalit a umístit na talíř nebo do opakovaně použitelné nádoby, aby jeho potenciální šťávy nekontaminovaly další položky, které skladujete v lednici.

Pamatujte, že tyto položky musíte umístit do spodní části chladničky. To má zajistit, že stabilní teplota minimalizuje kontaminaci jiných předmětů uložených v chladničce potravinami.

#3. Mléčné výrobky

Pokud mléčný výrobek řádně zchladíte, vydrží až sedm dní nebo maximálně jeden měsíc. To však bude záviset na konkrétním druhu produktu a také na tom, kdy jej otevřete.

Aby byla zajištěna bezpečnost, je nejlepší zkontrolovat štítky s daty, které obvykle udávají kvalitu produktu. Rovněž sledujte produkty, zda nemají potenciální vzhled, chuť nebo jiné změny, které obvykle naznačují, že jídlo již není bezpečné jíst.

Při skladování v chladničce vyžadují mléčné výrobky stabilní teplotu, aby byla zachována jejich čerstvost. Když to bylo řečeno, je nejlepší umístit ho do vnitřního já, které je naproti dveřím chladničky.

#4. Vejce

Podle FDA ve Spojených státech musí být vejce přepravována a prodávána při teplotě 45 ° F nebo nižší. Jakmile jsou vejce již zchlazena, měli byste je dále uchovávat v chladničce. Je tomu tak proto, že pokud se vejce zahřeje, kondenzace bude mít tendenci se tvořit v jeho skořápce, což usnadní pronikání bakterií.

Protože vejce také vyžadují stabilní teplotu, je nejlepší je skladovat ve vnitřních policích na zadní straně dveří. Vejce se doporučuje skladovat na policích nahoře, protože jsou křehká.

#5. Omáčky a koření

Je bezpečné skladovat vaši omáčku, je to druh větracích otvorů ve dveřích chladničky. Dokáží zvládnout kolísající teplotu, protože obsahují konzervační látky, které pomáhají prodloužit jejich život.

#6. Zbytky

Pokud máte v úmyslu ukládat zbytky na chladničku, je nejlepší je umístit do vzduchotěsných nádob. Zbytky také vyžadují stabilní teplotu, proto je nejlepší je uložit na prostřední police chladničky.

Co uložit do mrazničky?

Nejlepší je nastavit teplotu mrazničky na přibližně 0 ° F nebo ještě chladnější. Mražené potraviny mají obecně delší životnost ve srovnání s chlazenými potravinami. Berte však na vědomí, že jejich kvalita se může časem zhoršit.

Je to hotové!

Spousta peněz se vynakládá na nápoje a jídlo, které dáváme do lednice. S tím bylo řečeno, chtěli jsme se ujistit, že maximalizujeme jejich trvanlivost, čerstvost a kvalitu.

Nejen to, ale také jsme chtěli předcházet jakýmkoli chorobám přenášeným potravinami, pokud je to možné. Vědět, jak naplnit chladničku různými druhy potravin, je klíčem k maximalizaci prostoru v chladničce a optimalizaci čerstvosti vašich potravin.