Jak skladovat čerstvý špenát v chladničce? 6 jednoduchých triků!

Pokud chcete vědět, jak skladovat čerstvý špenát v lednici, potřebujete k tomu dobrý kontejner a několik papírových ručníků! Správné skladování vám umožní mít dny a dny břicha plného špenátu ze všech výživných dobrot zeleniny. Pomohlo by však, kdybyste měli nejprve představu, jak je udržet čerstvé i po delší době.

Špenát je zelenina plná živin, která posiluje váš imunitní systém a udržuje vaše tělo zdravé a plné energie. Díky své jedinečné chuti je také oblíbenou součástí mnoha jídel. Má zelenou barvu a je svěží křupavý. Tyto vlastnosti však s živinami postupně mizí. To je důvod, proč je důležité, aby vaše zelenina byla v bezpečí, aby plně využívala svých živin.

Při ukládání oblíbených položek je třeba mít na paměti mnoho věcí. Špenát obecně vydrží 7 až 8 dní.

Každá z těchto metod hraje roli v tom, aby byla určitá charakteristika co nejčerstvější. Existují techniky, jak zachovat křupavost, barvu a svěžest špenátu. Chcete -li zjistit více, čtěte dále!

Způsoby skladování čerstvého špenátu v chladničce

Zde jsou způsoby, jak můžete skladovat čerstvý špenát v lednici:

#1. Papírové ručníky

Vlhkost je hlavním faktorem, který přispívá ke snížení trvanlivosti vaší zeleniny. Přebytečná voda, která se uvnitř potravin obývá, zničí křehkost a barvu a brzy i celkovou kvalitu. Před uskladněním je proto důležité odstranit veškerou vlhkost, která ve špenátu sídlí.

Po omytí špenátu je osušte papírovými ručníky. Ujistěte se, že jsou co nejméně bezvodé. Dále si vezměte nějaké nové ručníky a umístěte je na dno kontejneru. Tyto ručníky díky své struktuře absorbují veškerou vlhkost a při skladování v chladničce zabraňují dalšímu hromadění.

#2. Plastová uzavřená nádoba

Vystavení kyslíku může způsobit sérii chemických reakcí, které urychlí proces zkažení vašeho špenátu. Vakuově uzavřené nádoby jsou trvanlivé a bezpečné, i když dražší. Můžete se rozhodnout pro mírně levnější, ale ujistěte se, že jsou před uložením pevně uzavřeny. Balíček můžete také dvakrát zapečetit pomocí jakéhokoli dostupného vybavení domácnosti.

#3. Správná skladovací plocha

Při dodržování nezbytných kroků při balení je nejlepší místo, kde umístit křupavý špenát, do vnitřku křupavého těsta, které pomůže zachovat jeho šťavnatou, křupavou strukturu. Křupátko je vybaveno potřebnými funkcemi, díky nimž ochutná vaše zelenina a občerstvení svěží! Samozřejmě, pokud není k dispozici ostrý nebo plný, můžete jej umístit do jiných částí chladničky. Abyste však dosáhli lepších výsledků, doporučujeme křupavost.

#4. Nastavení teploty

Teplota hraje obrovskou roli v účinnosti vaší chladničky. Znalost správné teploty, která nepřimrzne ani neznehodnotí obsah vaší chladničky, je nezbytná pro to, aby zůstala nepoškozená. V případě špenátových listů nastavte teplotu na 39 stupňů Fahrenheita.

Toto je dokonalé nastavení teploty, které nezmrazí zeleninu a nezničí její živiny ani nezrychlí proces zkažení. Pokud jde o skladování čerstvého špenátu v lednici, úroveň termostatu může vaši skladovací techniku ​​zpomalit nebo zlomit.

Jakékoli nastavení termostatu pod 32 stupňů Fahrenheita povede k nahromadění ledu ve vašem špenátu. Nakonec se vlhkost ve vašem jídle opět usadí navzdory papírovým ručníkům pod ním. A jak již bylo zmíněno, přebytečná voda může vytvářet plísně, které váš špenát kontaminují a zničí.

#5. Doba spotřeby

Metody ukládání se mohou lišit v závislosti na časovém rámci. Nejprve se rozhodněte, kdy chcete špenát konzumovat. Pokud ho plánujete sníst do týdne nebo dvou, dodržujte uvedené metody. Na delší dobu, například měsíc, ji zmrazte. Zmrazení jídla znecitliví všechny jeho aktivní složky a zpomalí tak proces stárnutí.

Bude to však mnohem komplikovanější proces, protože zmrazením lze jídlo uchovat, ale ne chuť. Nejprve ji musíte blanšírovat při přípravě na zmrazení. Díky tomu si špenát zachová svoji chuť i po měsících mrazení.

Špenát vložte do horké vody, dokud nebude měkký. Jakmile to udělá, nechte jej vychladnout jakýmkoli způsobem, který považujete za nezbytný. Můžete jej například nechat uschnout na vzduchu nebo jej umístit do studené vody. Po vychladnutí ho vložte do papírových ručníků a osušte. Před vložením do skladovacího sáčku a do mrazničky nezapomeňte odstranit vodu.

#6. Odstraňte kontaminující látky

Při nákupu produktů na prvním místě vždy vyberte nejlepší kvalitu. Dále identifikujte značky a kazy, které se vašemu zraku zdají nepřirozené. Malé problémy s texturou a vzhledem vašeho jídla mohou být v budoucnu velkým problémem. Tyto nedostatky jsou obvykle začátkem infekcí, které pomalu zničí kvalitu jídla.

Listy špenátu se nijak neliší. Při nákupu zkontrolujte čerstvé listy bez tmavých skvrn. Při skladování lednice odstraňte všechny špatné listy, protože obsahují infekce nebo mikroby, které ovlivní zbytek vašeho špenátu, a nakonec vám již žádné jedlé nezbydou.

Závěr

Nyní, když jste otevřeli Pandořinu skříňku, jak uchovávat čerstvý špenát v lednici, jste připraveni jít! Vše, co potřebujete, je, aby se v listové zeleni netvořila vlhkost, a můžete si ji užívat tak dlouho, jak budete chtít. Zůstat zdravý!