Jak získat pět porcí zeleniny denně v 6 krocích

Chcete vědět, jak získat pět porcí zeleniny denně? Kroky jsou velmi snadné, takže se nemusíte ničeho obávat.

Stejně jednoduché jako provedení kroků, o kterých si povíme v tomto článku, jsem si jistý, že můžete doslova získat pět porcí vaší oblíbené zeleniny.

Počkejte, je toho víc! Jak budete číst dál, můžete dokonce získat 5 a více porcí. Moc nadšený? Udělejme si z toho svůj zvyk. Bez dalších okolků začneme!

Základní kroky při podávání zeleniny

Jak získat pět porcí zeleniny denně? Při podávání zeleniny byste měli podniknout tyto kroky:

Krok # 1. Zahrňte do prvního jídla zeleninu

Kdykoli snídáte, nezapomeňte do své stravy zahrnout ovoce nebo dvě. Pokud se vám zdá nudné, neváhejte kombinovat ovoce, které máte rádi.

Řekněme, že na snídani můžete přidat jablko, grapefruit nebo bobule; to vše je rozhodně dobrý nápad!

A pokud si na to zvyknete, můžete v tomto vzoru pokračovat i během oběda a večeře.

Krok # 2. Získejte energii tím, že budete jíst zdravé ovoce a zeleninu

Víte, jaký je nejlepší zdroj energie? Nebo zdroje, řekneme? Vzhledem k tomu, že ovoce a zelenina jsou nabité sacharidy, jsem si jist, že konzumace některého z nich vám dodá energii, kterou potřebujete každý den!

Aby byly ještě zdravější, můžete do stravy přidat bílkoviny. Možná můžete přidat malé množství arašídového másla, šálek jogurtu, malý kousek sýra a trochu síly.

Kdo chce mít na protokolu nějaké mravence? Kryju ti záda!

Krok # 3. Zdvojnásobte dávky ovoce a zeleniny

Už jste věděli, jak vám tyto potraviny mohou přinést wellness. Ano, mohou existovat určitá omezení, ale říkám vám, zdvojnásobení porce ovoce nebo zeleniny je určitě dobrý nápad!

Například místo podávání poloviny rajčat nebo brokolice můžete získat celý. Nebojte se; je to naprosto v pořádku!

Krok č. 4. V každé přísadě používejte ovoce nebo zeleninu

Ať už vaříte cokoli, zkuste do jídla přidat ovoce nebo zeleninu. Samozřejmě se však postarejte o to, aby to doplňovalo. A také vyzkoušejte a experimentujte. I když to není obvyklá přísada, přidejte ovoce nebo zeleninu.

Například milujete chléb. Proč nezkusit upéct cuketový chléb? Pokud máte oběd na oběd, přidejte trochu zeleniny. Kdykoli pečete zboží, nepoužívejte olej; místo toho zkuste dát jablečnou omáčku.

Další, můžete do svého receptu na chilli přidat vegetariáni, jako je celer, mrkev a papriky. Pokud nejste opravdu na zeleninu, můžete ji skrýt ve svých oblíbených jídlech. A ano, je určitě dobrý nápad mít zeleninu, aniž byste ji skutečně ochutnali.

Krok č. 5. Neuspokojte se se svými oblíbenými, vyzkoušejte nové

Kdo by se vzdal svých oblíbených jídel? Myslím, že je to vzácné. Co byste měli udělat:

Zkuste si každý týden dát nové ovoce nebo zeleninu. Říkám ti; vaše tělo miluje přijímat různá jídla. A stejně jako ty se také začne nudit. Kdo ví? K vašim oblíbeným jídlům budete mít nové přírůstky. Tímto způsobem budete rádi jíst více zdravého ovoce a zeleniny.

Jen tip: zkuste mít na svém místě potraviny, které jsou v sezóně. Brzy si uvědomíte, že ve skutečnosti chutnají lépe než vaše typická scvrklá jablka nebo ovocný salát.

Krok č. 6. Vezměte zeleninu denně

Je to základní! Všichni víme, z jakého vysokého množství živin je zelenina vyrobena. Jsou nabité vlákninou, minerály a vitamíny.

Přidejte některé z těchto živin do svého jídelníčku; mohou pomoci zlepšit celou vaši pohodu.

Zde je však třeba si uvědomit:

Někteří vegetariáni jsou zdravější než ostatní. A je prokázáno, že mohou přinést více zdravotních výhod, jako je snížení rizika onemocnění a boj proti zánětu.

Zelenina k dennímu stravování

Zde je seznam zeleniny, kterou můžete denně mít:

# 1. Špenát

Začlenění listové zeleniny do vaší každodenní stravy je rozhodně dobrý nápad! Vzhledem k tomu, že je nabitý antioxidanty, určitě sníží riziko různých chronických onemocnění. Nejen to, ale má také vitamíny A a K. Ve skutečnosti šálek špenátu obsahuje 7 úžasných kalorií.

# 2. Brokolice

Vzhledem k tomu, že tato zelenina patří do rodiny cruciferous, je tvořena sulforafanem, známým pro snižování rizika rakoviny. Kromě toho je nabitý vitamíny C a K, manganem, foláty a draslíkem.

# 3. Sladké brambory

Tato zelenina je nabitá beta-karotenem; je to antioxidant známý pro prevenci rakoviny. Také je to dobré pro vaše oči díky obsahu vitaminu A. Je to dobré jídlo pro ty, kteří mají cukrovku, protože má vysoký obsah vlákniny a stupnici nízkého glykemického indexu.

# 4. Mrkev

Stejně jako sladké brambory obsahuje i tato zelenina beta-karoten. Víte, že mrkev může pomoci zlepšit zrak čtyřikrát, než je obvyklé doporučené množství vitaminu A?

# 5. Růžičková kapusta

Stejně jako brokolice patří tato zelenina do rodiny cruciferous. A to znamená, že růžičková kapusta a brokolice mají stejný obsah minerálů a vitamínů. Nejen to, ale má také kaemferol, známý pro snížení poškození buněk.

Je to zábal!

Zajímá vás, jak získat pět porcí zeleniny denně? Je to jednoduché! Musíte pouze podstoupit jednoduché kroky.

K snídani byste měli zkusit přidat zeleninu nebo ovoce. Jak říkají: „Začněte svůj den správně!“ Nezapomeňte do jídel zahrnout tento druh jídla. Pokud je vaše tělo zvyklé trávit zeleninu, bude pro vás v budoucnu snazší jíst cokoli z toho.

Ještě více vzrušující je, že existuje mnoho zeleniny a ovoce. Kromě výše zmíněných existuje řada možností (je to neměřitelné!).

A to znamená, že nemáte výmluvu, abyste ji neměli. Ve skutečnosti můžete pěstovat vlastní, uvnitř nebo vně vašeho domova.

Jíst zeleninu a ovoce je nejen dobré pro vaše zdraví, ale může vám také pomoci ušetřit.