Co je středně nízké teplo na sporáku? 5 různých nastavení teploty!

Co je středně nízké teplo na sporáku? Jak můžete vidět na číselnících vašich sporáků, ať už používáte elektrický sporák nebo plynový sporák, některá čísla nebo čáry označují úroveň teploty; střední číslo 5 je považováno za středně nízké teplo kamen.

Jíst je pro lidi nutností k životu. Spolu s jídlem je samozřejmě vaření, které zvýrazní a vychutná chuť jídla. Kdykoli vaříme, proces většinou zahrnuje teplo a to je to, na co se právě teď zaměřujeme.

Zvládnutí umění regulace tepla při vaření výrazně zlepší nebo zlepší vaše kuchařské dovednosti. Proč? Je to proto, že když víte, jak ovládat teplo, budete mít kontrolu nad tím, jak bude vaše jídlo chutnat. Pro ty, kteří mě stále nechápou, některé příklady zahrnují vědět, jak vařit kuře. Příliš mnoho tepla kuře zvenčí spálí a uvnitř bude stále syrové. Stejně jako při vaření jednoduchého míchaného vejce, příliš mnoho vám způsobí spálená vejce, zatímco příliš málo vám poskytne suché a gumové vejce.

Pokud jste viděli důležitost regulace tepla, o které mluvím, přejděme k hlavní myšlence tohoto článku: středně nízké teplo na kamnech. Na vašem sporáku možná neuvidíte úplný popis, ale můžete to velmi dobře poznat podle značek na číselnících. Každopádně pojďme s tím dále.

Úrovně sporáku: Co je středně nízké teplo na sporáku

Většina sporáků, ať už plynových nebo elektrických, má číselníky, které udávají úroveň tepla, které kamna vydávají. Většina varných desek má devět čísel, která označují devět úrovní teploty, jednu jako nejnižší a devět jako nejvyšší. I když u všech kamen nemůže být vše stejné, jediné, co můžete dělat, je pozorovat, přizpůsobovat se teplotám a učit se při používání. Dovolte mi, abych vám poskytl představu, do jaké míry tato čísla čísel označují nastavení teploty.

#1. Nízkoteplotní nastavení

Pokud jde o vaření, je nejlépe používaným nastavením teploty nízká teplota. Teplota se pohybuje od 113 do 118 stupňů Fahrenheita. Tato úroveň by mohla výrazně ovlivnit strukturu jídla, které připravujete.

#2. Nastavení středně nízké teploty

Co je tedy středně nízké teplo na sporáku? Některé recepty na pokrmy mohou být nutné připravovat při středně nízké teplotě. Ale co je středně nízké teplo na kamnech? Jsou to číselníky pod 5. Což znamená, že čísla 3 a 4 jsou nastavení teploty pro středně nízkou teplotu. Pokud je na vašich kamnech pouze šest značek, nastavení středního a nízkého tepla by mělo být maximálně 1 až 3 značky. Toto nastavení se obvykle používá ke změknutí uvařené zeleniny nebo rychlému vaření na hrnci. To by bylo kolem 200 až 300 stupňů Fahrenheita.

#3. Nastavení střední teploty

Čísla uprostřed jsou považována za střední teplo, protože leží přímo uprostřed vysokých a nízkých úrovní. Pokud máte devět číselníků, bude toto nastavení číslo 5, zatímco u číselníku 6 je obvyklé střední nastavení 3. Některé z receptů, které vyžadují střední vaření, zahrnují změkčení nebo prodloužení zeleniny nebo masa s kostí, aby se přidala chuť.

#4. Nastavení středně vysoké teploty

Vaření při středně vysoké teplotě se obvykle provádí, když chcete věci vařit rychle, ale ne příliš rychle. Při tomto nastavení teploty můžete například restovat nebo smažit. Jediné, co musíte udělat, je umístit ciferníky na čísla 6 až 7 na devět ciferníků nebo 4 a 5 na šest ciferníků.

#5. Nastavení vysoké teploty

Vysoká úroveň nastavení teploty je nejvyšší číslo na číselníku. Toto nastavení se obvykle používá k uvedení pokrmu do stavu rychlého varu nebo pokud jej potřebujete rychle ohřát.

Tipy pro zvládnutí regulace tepla v kamnech

Pokud se chcete stát mistrem v této oblasti, regulace tepla je nutností. Některé z technik vaření vám pomohou zvládnout umění kontroly teploty v jídle.

Tip #1. Nastavte počáteční teploty

Pokud se začínáte učit, začněte vařit s jídlem vařeným při nízké teplotě. Dušení nebo vaření je dobrý začátek, kde budete potřebovat méně kontroly nad teplem, a pak postupně vyzkoušejte pokrmy, které vyžadují větší kontrolu tepla. Možná vás bude zajímat, co se na sporáku dusí a jak nastavit plamen na sporáku.

Tip č. 2. Zvykněte si na sporák, který používáte

Nejlepší je si na něj zvyknout sami, abyste si přizpůsobili jeho teplotní výstupy. Zkušenosti s vařením na sporáku jsou trikem. Budete muset vařit na sporáku ještě několikrát.

Tip #3. Nikdy nepoužívejte vysokou, pokud není vroucí

Nepoužívejte prosím nastavení vysoké teploty, pokud pokrm nevaříte nebo nepřivedete k varu. Opačný postup vám může na oplátku přinést spálené jídlo, nebude to dobrý nápad. Ale přátelé, možná budete chtít vědět, co znamená přivést do varu.

Tip #4. Předehřejte pánev na vysokou teplotu

Pokud předehříváte pánev, mělo by to být provedeno na středně vysokou teplotu. Poté postupně snižujte na střední, pokud smažíte, a na středně nízkou teplotu, pokud restujete. Může být užitečné přečíst si, jaká teplota může dosáhnout sporáku.

Je to obal!

Abychom to shrnuli, znalost toho, co je středně nízká teplota na sporáku nebo jiné úrovně teploty vašeho sporáku, vám zaručí úspěch při kontrole textury vašeho pokrmu. Ovládání tepla je stejně důležité jako vědět, jak má chutnat. Koneckonců, možná se stále vydáváte na cestu hlavního regulátora tepla, alespoň prozatím ve vaší kuchyni.