Co je velikost porce jahod

Plánujete brzy začít s dietou a chtěli byste vědět, kolik jahod je v porci?

Jaká je doporučená velikost porce jahod?

Zjistěte více o ideální velikosti porce jahod

Jahody jsou všeobecně milované. Ačkoli všechny druhy ovoce tvoří podstatnou součást našeho každodenního života, odborníci naznačují, že ovoce v jakékoli formě, jako je sušené, čerstvé nebo mražené, zvyšuje hodnotu jídla. Jahody dodávají tělu základní složky, jako jsou vitamíny a živiny, které jsou nezbytné pro to, abychom zůstali zdraví. Hlavně mají velmi vysoký obsah vitaminu C.

Podle DIETARY GUIDELINES může mít průměrný dospělý muž dva až dva a půl šálku jahod denně & dospělé ženy mohou mít jeden nebo půl šálku denně.

Ale všechny plody nemají stejný tvar a velikost a navíc nemůžete mít sebou sebou odměrku, abyste mohli měřit ovoce a jeho množství; proto je trochu obtížné vypočítat ovoce, šálek moudrého. V tomto ohledu vás můžeme vést ohledně ideálního počtu nebo velikosti porce jahod.

Zde je brána v úvahu velikost porce, přičemž je třeba mít na paměti kalorickou hodnotu ovoce. Podle „PUBLIKOVÁNÍ ZDRAVÍ ZDRAVÍ HARVARD“ jsou jahody ovocem, které spadá do kategorie nižšího glykemického indexu, což znamená menší obsah cukru. Plody s nízkým obsahem cukru jsou dobré pro zdraví, protože udržují hladinu cukru v krvi na spodní straně. mají také vysoký obsah antioxidantů, a proto chrání vaše buňky před poškozením. Podle článku publikovaného v „Annals of Neurology“ jsou jahody bohaté na flavonoidy, které pomáhají snižovat stres a vylučovat toxiny z těla. Jedna velikost porce jahod vám může dát méně než 50 kalorií.

Vzhledem k tomu, že jahody mají vynikající hodnotu jídla, můžete začít svůj den s několika plátky jahod ve vaší snídani. Můžete jej smíchat s mlékem a kukuřičnými lupínky, protože dodá vašemu jídlu skvělou chuť.

Nutriční výhody jahod

Jahody jsou krásně vypadající ovoce s vysokou hodnotou jídla. Jsou voňavé, sladké a jsou bohaté na vlákninu, antioxidanty a vitamíny. Protože mají mnoho zdravotních výhod, jejich poptávka na trhu je poměrně vysoká. Pro udržení zdravého životního stylu musíte do svého jídelníčku zahrnout jahody. Z jednoho šálku porce jahod můžete získat následující nutriční výhody:

  • Sacharidy 11,7 g
  • Vlákno 3gm
  • Cukr 7,4 g
  • Kalorie 49 g
  • Tuk 0,5 g
  • Bílkoviny 1gm
  • Sodík 1,5 mg

Sacharidy

V průměru jeden šálek v hodnotě porce ovoce pravděpodobně obsahuje přibližně 11,7 gramů sacharidů, včetně 3 g vlákniny a 7,4 g cukru.

Tuky

Obsah tuku v jahodách je mělký; můžete říci, že šálek obsahuje půl gramu tuku. Polynenasycené mastné kyseliny tvoří významný obsah tuku. Z tohoto důvodu zvyšuje hodnotu jídla na vysokou úroveň.

Bílkoviny

Jedna dávka ovoce nabídne pouze 1 g bílkovin.

vitamíny & minerály

Jahody jsou nabité minerály a vitamíny; mají vysoký obsah folátů, vápníku, draslíku a hořčíku.

Přínosy pro zdraví

Je známo, že jahody „plněné“ antioxidanty mají podstatnou nutriční hodnotu. Některé ze zdravotních výhod jsou následující:

  • Lze zabránit vysokému cukru v krvi: Jahody jsou ovoce s nízkým obsahem cukru; pomáhají při kontrole diabetu. Jsou bohaté na vlákna, která zase pomáhají stabilizovat hladinu cukru v krvi.
  • Snižuje artritidu: Osteoartróza kolene je běžným problémem lidí pocházejících ze starší věkové skupiny. Zánět způsobený artritidou je velmi bolestivý; studie říkají, že pokud konzumujete sušené jahody po dobu 12 týdnů, je pravděpodobnější, že do určité míry bolest sníží.
  • Uzdravuje ránu: Dospělí obvykle potřebují 75 až 90 mg vitaminu C denně. Optimální hladinu antioxidantů lze získat z jahod. Vitamin C pomáhá při tvorbě kolagenu, který tvoří strukturní složku naší pokožky. Jelikož naše tělo nedokáže samo produkovat vitamin C, je důležité zdvojnásobit příjem jahod. Vitamin C pomáhá při hojení ran.
  • Zlepšuje zdraví srdce: Pravidelná konzumace jahod pomáhá snižovat hladinu triglyceridů a cholesterolu. Draslík a flavonoidy, které tvoří klíčový obsah jahod, pomáhají snižovat hladinu krevního tlaku. Folát a obsah vitaminu C jsou také velmi dobré pro zdraví srdce. Jahody mají antioxidační a protizánětlivé funkce a zlepšují váš kardiovaskulární systém.
  • Riziko rakoviny tlustého střeva lze snížit: Onemocnění střev v lidském těle zvyšuje rychlost rakoviny tlustého střeva. Pokud konzumujete příliš mnoho živočišného tuku a snižujete spotřebu zeleniny a ovoce, je větší pravděpodobnost, že se u vás vyskytne riziko onemocnění střev. Studie říkají, že taková pravidelná konzumace jahod snižuje riziko rakoviny tlustého střeva, protože má vysoký obsah vlákniny.

Odrůdy jahod

Na trhu jsou k dispozici tři odrůdy jahod.

  • Denně neutrální odrůda: Denně neutrální odrůda jahod produkuje ovoce po celý rok; mohou být pěstovány také na malém prostoru jako půdní kryt.
  • Červnová odrůda: Tyto druhy jahod jsou k dispozici na jaře, například all-star, dříve, Seneca, Annapolis, klenoty atd.
  • Věčně rozmanitá odrůda: Tyto jahody produkují ovoce třikrát v sezóně, na jaře, v létě a v létě; podzim. Několik příkladů věčné rozmanitosti je následující: tristar, pocta atd.
  • Výběr ideálních jahod

    Jahody jsou často označovány jako semena, i když plody nesou vlastní semeno. Mohou však být označovány jako suché plody. Vyberte jahody, které jsou bohaté a červené barvy. Snažte se vyhnout měkčím kašovitým bobulím, které by mohly být napadeny houbami. Jahody ze supermarketů můžete využívat po celý rok, ale ty nejlepší a čerstvé najdete pouze během jarní a letní sezóny. Během těchto sezón se chovají čerstvě. Můžete si vybrat organické bobule, protože žádná chemická hnojiva je neošetřují; spíše se pěstují přirozeně. Můžete také dávat pozor na mražené organické jahody, které jsou ve své nejstarší podobě, pokud toužíte po extra sladkosti.

    Jak skladovat jahody

    Pokud máte v kapse nějakou poškozenou jahodu, musíte ji před uložením ovoce nejprve vyhodit, protože poškozené ovoce další ovoce dále zničí. Uchovávejte jej v zeleninovém drtiči, který se zdá být umístěn v nejchladnější části chladničky. Použijte vzduchotěsnou nádobu tak, aby zůstala dlouho čerstvá. Zkuste to použít asi za týden. Než si dáte čerstvé jahody, důkladně je umyjte pod tekoucí vodou.

    Různé druhy potravin připravovaných s jahodami

    Pomocí jahod můžete připravit různé druhy jídel a salátů. Sladký jogurt je nákladný a lákavý dezert, který si můžete udělat s jahodami. Dokonce i vy můžete udělat tvaroh pomocí ovoce. Můžete také vyzkoušet teplé a studené cereálie přidáním jahod do nich. Můžete také připravit „smoothies“ pomocí jahod přidáním několika chia semen do směsi, abyste získali chuť a pocit. Připravte si také širokou škálu salátů přidáním jahod do receptů. Pečené jahody jsou velmi chutné, když jsou namočené v čokoládové omáčce nebo karamelu.

    Všichni milujeme jahodové koláče a pečivo, že? Během Vánoc roste poptávka po jahodových dortech a pečivu. Můžete si dokonce vyrobit jahodový džem a želé. Jahodový džem a želé mají obrovskou tržní poptávku; zejména děti milují, když ho mají jako primární pomazánku na chléb. Jahody mohou být punčovány jinými věcmi, jako je černý pepř, beaty a banány, a dokonce i vanilkou, aby se vytvořil sofistikovaný nápoj podle toho, co požadují nové generace.

    Informace týkající se jahodové rostliny

    Jahody jsou považovány za vytrvalé rostliny, které rostou téměř po celý rok. Zemědělci by měli počkat, dokud nenastane optimální čas, protože jakmile jsou plody sbírány z rostliny, nemohou dále dozrávat.

    Skleníkové pěstování jahod

    Jahody, které jsou k dostání v obchodech, chutnají jinak než ty, které jsou čerstvě vypěstovány ve skleníku. Většinou se jahody pěstují na otevřeném poli, ale dnes se trendem stalo pěstování ve skleníku a jahody se dobře pěstují v těchto středních až velkých prostorách. Pěstování ve skleníku vám může přinést správné množství peněz, protože můžete pěstovat jahody v těchto pozinkovaných skříních, kde je teplota po celý rok pod kontrolou. Ovoce lze pěstovat i mimo sezónu. Pro pěstování jahod je vyžadován střední teplotní rozsah; teplotu lze ve skleníku dobře regulovat. Ideální teplota potřebná pro pěstování jahod je 60 ° F. Suché a písčité půdy jsou ideální pro pěstování jahod. Také pečlivě sledujte, jak se pěstuje. Ujistěte se, že půda není podmáčená, protože podmáčení vytváří pro rostlinu nepříznivou situaci.

    Jak se to dělá

    Nákup sazenic od známých a renomovaných školek; řádně zkontrolujte, zda plody neobsahují choroby. Kupte si vhodnou nádobu, kde můžete zasadit jahodové keře; vezměte velké množství písčité půdy a naplňte nádobu. Rostliny musíte pravidelně zalévat; Nezaplavujte rostliny vodou, protože by je mohlo přetékání poškodit. Zajistěte, aby bylo několik odtokových otvorů, aby mohla extra voda snadno projít. Teplotu půdy můžete regulovat mulčováním slámou.

    Druhy jahodových rostlin, které jsou nejvhodnější pro pěstování

    Existují různé druhy jahod, které lze pěstovat i ve sklenících. Patří mezi ně zejména:

    • Honeoye
    • Earliglow
    • Allstar
    • Ozark Beauty
    • Chandler
    • Klenot
    • Krajina
    • Tristar
    • Jiskra
    • Surecrop
    • Fort Laramie

    Abyste ve svém skleníku mohli pěstovat ty nejlepší jahody, dodržujte níže uvedené pokyny:

    • Ujistěte se, že rostliny pocházejí z certifikované i bez virové populace.
    • Zalévejte přiměřeně a listy udržujte suché
    • Umožněte větší vystavení slunečnímu záření. Nejvýhodnější jsou slunečná místa
    • Ujistěte se, že Země je úrodná a také dobře odvodněná
    • Dát rostlinám dostatek prostoru, aby dobře rostly
    • Mulčování je primární

    Jahody rostou nejlépe v chladnějším podnebí. Nejlépe se jim daří v měsících, jako jsou březen a duben.

    Příchutě jahod

    Pokud vás zajímá, co je nejlepší k pěstování těch nejchutnějších jahod, měli byste vědět zde; macerujte je. Nejsladší jahody se získávají, když můžete ovoce hodit nebo posypat malými porcemi cukru. Nejen šťavnaté plody jsou chutné, ale i slazené.

    Je mletá káva dobrá pro růst jahod?

    Mletá káva je lahůdkou pro jahodové rostliny. Vzhledem k tomu, že kávová sedlina je od přírody kyselá, má sklon přispívat ke zdraví jahodových rostlin. Jahodové rostliny milují dotek kyselosti, takže když do země přidáte kávovou sedlinu, okamžitě absorbují živiny a začnou růst zdravěji.

    Jak můžete zvýšit svůj jahodový výnos?

    Běžným způsobem, jak zvýšit výnos, je přidání kompostu nebo hnoje do půdy. Při pokusu o výsadbu používají tyto keře spoustu organických hnojiv. Ujistěte se, že zaléváte rostlinu tak často, jak můžete, aby se jí dařilo. Podle odborníků bylo zjištěno, že pro jahodovou plantáž jsou nejvhodnější hnojiva obsahující maximální obsah draslíku a menší množství dusíku. Odstraňte květiny objevující se na čerstvě zasazených jahodách. Pravděpodobně budete svědky stabilního růstu jahodových rostlin, pokud přidáte trochu více přírodního draslíku ve formě skořápek.