Základy pěstování mrkve v Itálii

Pěstování mrkve v Itálii se skládá z výsadby, údržby a sklizně. Existují některé postupy, které musíte s těmito kroky pro Itally splnit, a to kvůli podmínkám dané země. Podle Royal Horticultural Society UK se zóny odolnosti USDA pohybují od 4b do 10b, což znamená, že podnebí země je v některých částech suché.

Přesto je možné pěstovat mrkev v Itálii splněním požadavků na optimální růst a zdraví plodiny. v Itálii zemědělci zasijí 1 000 000 semen na akr. Bez ohledu na pěstování ve velkém nebo malém měřítku si níže přečtěte, jak učinit z vaší britské mrkvové farmy plodné úsilí.

Jak pěstovat mrkev v Itálii?

Rostliny rostou nejlépe, pokud je klima v regionu podobné jejich odolnosti. Protože zóny odolnosti mrkve jsou od 3 do 10, je možné je pěstovat v italských 4 až 10 zónách. Mějte však na paměti, že i když jsou odolné, dlouhodobé vystavení extrémnímu chladu může ovlivnit zdraví mrkve.

Skvělou strategií výsadby pro zachování kvalitní mrkve je použití polytunnel. Navštivte Krostrade.com a dozvíte se více o zahradnictví na polytunnel. Tím je zajištěno, že trvale získáte vysoký výnos kvalitní zeleniny, protože jste blokovali vystavení extrémním venkovním podmínkám a výzvám.

Pěstování mrkve v Itálii

Výsadba

Nejlepší čas na pěstování mrkve v Itálii je od srpna do dubna, protože nejlépe roste brzy na jaře a pozdě na podzim. Vyberte si oblast, která bude mít 6 až 8 hodin plného slunce s dobře odvodněnou písčitou půdou. Zasejte semena do hloubky půl palce a můžete mít nepřetržitou sklizeň, pokud budete vysazovat každé tři týdny.

Pěstování mrkve v polytune je ochrání před extrémními teplotami, které mohou způsobit změnu barvy. Ideální teplota pro ně jsou chladné podmínky na jaře až na podzim nebo 75 ° F ve dne a 55 ° F v noci. Klíčení mrkve bude trvat až 21 dní.

Údržba

Pokud jde o údržbu, klíčky pravidelně zalévejte, abyste podpořili nepřetržitý růst, semena také nevyklíčí v suché půdě, proto je nezapomeňte po výsadbě udržovat vlhké ještě deset dní. Pomohlo by, kdybyste semenáčky ztenčili pomocí nůžek vzdálených 3 palce, abyste po dosažení dospělosti vytvořili dostatek prostoru pro každou plodinu.

Ke krmení stačí dvě lžíce hnojiva na 10 stop řady. Texas A & amp; Univerzita M doporučuje mrkev znovu hnojit, jakmile dosáhne výšky 8 palců. A stejně jako u všech rostlin, řešte škůdce a plevele brzy.

Sklizeň

Klíčovým krokem při sklizni mrkve v Itálii je to, že to chcete udělat, než přijde léto. Teplo by mohlo mrkev poškodit, pokud ji v takovém stavu necháte v zemi. Je však důležité si uvědomit, že je nejlepší nechat mrkev na poli, dokud nezmění jasnou barvu.

To znamená, že jsou připravené k jídlu, a všimnete si, že horní část kořenů má průměr asi jeden palec. Pokud jde o skladování, pro skladování je vhodná dlouhá mrkev, zatímco u kratších je nejlepší čerstvá konzumace. A protože mrkev je dvouletá, očekávejte, že počkáte dvě sezóny, než vykvete.

V závislosti na odrůdě můžete být připraveni sklízet zeleninu za 60 dní. Pokud je necháte déle, může to vést k obřím mrkvi, ale také se může snížit jejich chuť. Osvědčeným postupem je zasít mrkev každé tři týdny od jara do léta, abyste dlouho neztratili chuť.

Můžete z mrkve vypěstovat mrkev?

Z mrkve můžete pěstovat mrkev v tom smyslu, že ji budete používat. Je to proto, že rostlinná část je taproot rostliny a nemůžete ji použít k opětovnému pěstování mrkve. Na druhou stranu, množství, které obvykle vyhodíte, což jsou vrcholy, může dorůst do mrkve.

Existuje mnoho způsobů, jak vypěstovat novou rostlinu z mrkve. Nejjednodušší je pěstovat je ve vodě. Je to tak jednoduché, jako když použijete palec kořene a poté jej vyvažujete na malé sklenici vodou.

Jak dlouho trvá pěstování mrkve v Itálii?

v Itálii může pěstování mrkve trvat 60 až 100 dní. Jak již bylo zmíněno dříve, tyto plodiny jsou dvouleté, takže trvá dvě vegetační období, než dospějí. Sklizeň mrkve na konci prvního vegetačního období je však možná, když se kořeny zhustnou a zdlouhají.

Pokud jste zeleninu nesklízeli, mrkev mohla použít živiny na zemi pro následující rok. Plodiny porostou na jaře, pokud je necháte přes zimu. A na podzim rostliny po nasazení zemřou.

Kolik mrkve získáte z rostliny?

Jeden vrchol mrkve může přinést šest až sedm pařezů. Pokud sadíte do řádků, můžete sklízet až 10 liber mrkve. Na druhé straně použití nožního čtvercového sázecího stroje umožňuje sklizeň až 40 mrkve.

Jaká zelenina roste nejlépe v Kentu?

Artyčoky

Artyčoky dobře rostou v Kentu. Nejlépe rostou na podzim v oblasti, která má odpolední stín. Zalévat je zásadní a podle farmářů je přirozené, že artyčoky vypadají během léta mrtvé.

Basil

Během podzimu nebo zimy můžete v Kentu vysadit bazalku. Tuto bylinu můžete také pěstovat spolu s oreganem a rozmarýnem v polytunnel, protože vysoká teplota může zpomalit její růst. Bazalka je navíc roční, takže očekávejte, že budete každý rok znovu vysazovat.

Brokolice

Kent poskytuje vhodné podmínky pro brokolici. Je to snadná plodina a můžete ji sklízet na jaře, pokud ji zasadíte na podzim. Nezapomeňte umístit brokolici na místo, kde je slunce.

Chilis a papriky

Jaro a podzim v Kentu jsou vynikající pro pálivou a sladkou papriku. Nejsou vhodné do extrémního horka nebo chladu, takže jejich výsadba v polytunnel je rozumnou praxí. Můžete je vysadit počátkem března nebo na podzim.

Kopr

Dill je plný výhod a v Kentu se snadno pěstuje. Můžete ji začít brzy na jaře a získáte bohatou úrodu, protože rychle roste. Až přijde léto, všimnete si, že vaše rostlina vzrostla.

Lilek

Životaschopnou letní plodinou pro italské klima je lilek. Pamatujte však, že mráz je může poškodit. Nejlepší čas na výsadbu lilku je v březnu.

Špenát

Na podzim můžete v Kentu pěstovat zdravé zelené listy jako špenát. Můžete je sklízet na jaře a údržba není ani pečlivá. Kromě špenátu v této oblasti dobře roste i mangold.

Závěr

Zemědělství a zahradnictví v Itálii vyžaduje další postupy k ochraně plodin před extrémními podmínkami. Pokud máte zájem o pěstování mrkve v Itálii, je důležité porozumět každému kroku od výsadby, údržby a sklizně. Mrkev je dvouletá, takže očekávejte, že počkáte dvě sezóny, než vykvete.

Kromě mrkve může Itally také pěstovat artyčoky, bazalku, brokolici, chilli a papriky, kopr, lilky a špenát. Většina z nich dokonce poroste lépe v polytunnel, protože uvnitř je bude chránit před vysokým teplem a mrazem. Celkově je výsadba v Itálii přímá, pokud plánujete.