Vše o pěstování papriky v Itálii

Pokud vážně uvažujete o pěstování papriky v Itálii, vězte, že papriky mohou být temperamentní ve srovnání se zbytkem rostlin ve vaší zahradě. Přestože tyto papriky mohou být jemné, lze je považovat za nejlepší oblíbené kuchaře i zahradníky. Když je budete pěstovat správně, mohou vám tyto papriky nabídnout více než jen barvu vaší zahrady a chuť vašeho jídla.

Mohu pěstovat papriky v Itálii?

Ano, papriky můžete pěstovat kdekoli v Itálii. Výzkum ukazuje, že jihovýchod země produkuje přibližně 38% z celkového počtu paprik pěstovaných v zemi. Mezi hlavní oblasti produkce pepře Itally dále patří jihovýchodní pobřeží Kentu, jihozápadní Devonshire a centrální kraje.

Nejběžnějšími papričkami pěstovanými v zemi jsou odrůdy s otevřeným opylováním, které zahrnují Keystone Resistant Giant kmenů, King Arthur, Sweet Belllifornia Wonder 300, Capistrano, Yolo Wonder, Jupiter a Grande Rio66. Tyto zeleninové rostliny teplé sezóny rostou nejlépe v oblastech, kde je teplota kdekoli mezi 75 ° F až 85 ° F, a daří se jim také v dobře odvodněných půdách.

Je pěstování papriky v Itálii snadné?

Určitě je! Ačkoli se papriky pěstují jako ročníky v oblastech, které zažívají chladné zimy, lze tuto zeleninu pěstovat jako trvalky v Itálii.

V případě, že jste nováčkem v zahradnické a zahradnické alchymii, roční rostlina žije a umírá v jedné sezóně, zatímco trvalka se vrací na mnoho sezón. Jinými slovy, papriky se snadno pěstují, když jste někde v jižní polovině Itally. Jakmile si tyto rostliny založíte na zahradě nebo na své polytunnel, nebudete je muset každý rok znovu vysazovat.

Zeleninová zahrada v Itálii nebude úplná bez spousty barevných a chutných odrůd pepře, které se pohybují od mírných až po pikantní horké!

Jak pěstujete v Itálii dobré papriky?

Pěstování papriky v Itálii bude vyžadovat, abyste je pěstovali v oblastech, kde je hodně slunečního svitu. Během pozdního odpoledne nebo podvečera je také budete muset přesadit do vlhké půdy rostlinným hnojivem. Chcete-li připravit dobrou papriku, nezapomeňte mladé a něžné rostliny každý den po dobu asi pěti dnů lehce pokropit vodou, než je každý týden zaléváte.

Nejlepší zelenina, která nejlépe roste v Itálii

Díky rostoucímu podnebí Itally se mohou zahradníci rozhodnout pěstovat po celý rok širokou škálu zeleninových plodin, jako je rebarbora, čekanka, chřest a artyčok. Kromě toho, že tato zelenina vyžaduje minimální údržbu, můžete ji také pěstovat celý rok a rok co rok. Podrobněji se na každou z nich podívejte zde:

Rebarbora

Ačkoli většina lidí ví, že švec a koláče nebudou bez rebarbory ​​chutnat stejně, ne každý ví, že rebarbora je plodná rostlinná rostlina. Když jsou dostatečně zralé, mohou tyto rostliny dorůst až do výšky čtyř stop s nejchytřejšími a nejsladšími zelenými, červenými nebo růžovými stonky.

Kromě toho mohou být jejich listy také vynikajícím doplňkem vaší hromady kompostu. Pamatujte však, že není dobré jíst listy rebarbory ​​kvůli vysokému obsahu kyseliny šťavelové. Pokud vás zajímá, vysoké dávky této chemické sloučeniny mohou být toxické pro lidské zdraví.

Můžete očekávat, že se tato zelenina bude vyrábět až osm let. Během prvního roku získáte pouze pár stonků, ale od druhého roku budete sklízet trochu víc. Do třetího roku budete moci sklízet spoustu stonků.

Radicchio

Čekanka červenolistá zvaná Radicchio je další zelenina, která v Itálii dobře roste. Ačkoli to vypadá hodně jako rubínově červené zelí s bílými žilkami, jeho hlava neroste významněji než velikost grapefruitu a zůstává kompaktní.

To, co dělá tuto rostlinu zajímavou, je skutečnost, že je sladší, když se počasí ochladí. Máte možnost sklízet jejich listy během vegetačního období nebo odříznout celou rostlinu, když její hlava dosáhne své úplné podoby.

Chřest

Pokud o této zeleninové plodině potřebujete něco vědět, je to skutečnost, že její založení trvá déle než u jiných druhů zeleniny. Například pokud se rozhodnete zasadit koruny, budete si muset počkat rok, než je budete moci sklízet. Na druhou stranu, pokud začnete sázet ze semene, je zapotřebí čekací doba až tři roky, než začnete chřest sklízet.

Ačkoli jejich pěstování vyžaduje trochu většího závazku z vaší strany, nebudete litovat, až si užijete bohatou sklizeň čerstvých chřestových kopí po dobu až 30 let. Mezi výsadbou a dobou sklizně bude vaše zahrada zdobena květnatými chřestovými kopími a jejich vysokými a nadýchanými kapradinami, na které se dívat.

Artyčok

S pupeny, které vypadají jako krásné šišky v zelených a fialových odrůdách a zelenými listy s náznakem stříbra, budou artyčoky vypadat nádherně v každé okrasné zahradě. A co víc, nejenže pěkně vypadají, ale také skvěle chutnají! Tyto rostliny mohou vyprodukovat až pět let.

Je skvělý nápad pěstovat papriky v polytunnel?

Ano to je! Ať už sníte o sklizni mírných nebo kořeněných feferonek, můžete očekávat, že sklidíte skvělou sklizeň, pokud své papriky zasadíte do polytunnelů. Kromě stabilizace rostoucího prostředí vašich rostlin jejich ochranou před nepříznivými povětrnostními podmínkami a škůdci může být polytunnel také vaším útočištěm a místem všímavosti, kde můžete své rostliny pěstovat a pečovat o ně.

Tipy pro pěstování papriky v polytunnel

S polytunnelem můžete svým papričkám poskytnout dostatek tepla, vlhkosti a světla, aby se velkoryse a zdravě vyvíjely. Nejprve si přečtěte tyto tipy.

Namočte pepřová semínka

Pokud chcete zrychlit dobu zrání pepře, musíte semena namočit asi na 10 minut, než je zasadíte. Tímto způsobem změknete tvrdý obal semene pepře a prodloužíte dobu jeho klíčení.

Nechte je získat alespoň 6 hodin přímého slunečního světla

Pokud chcete pěstovat nejlépe chutnající papriky v Itálii, najděte ve svém polytunnelu místo, které je denně vystaveno přibližně 6 hodin přímého slunečního světla, a umístěte na toto místo papriky.

Udržujte správnou regulaci teploty

Jednou z nejlepších věcí při nastavování vlastních polytunnelů je to, že vám umožňuje udržovat správnou kontrolu nad podmínkami růstu vaší rostliny, včetně teploty. Sazenicím pepře uděláte radost, pokud se denní teplota udrží na přibližně 70 ° F a večerní teplota na 60 ° C.

K odstranění škůdců použijte silnou vodní hadici

Tyto otravné mšice a další škůdce můžete získat z dospělých rostlin, pokud je hadicí sesadíte. Mějte však na paměti, že odborníci tuto metodu nedoporučují pro mladé sazenice.

Udržujte půdu vlhkou

Papriky potřebují hodně vody, aby se jim dařilo. Z tohoto důvodu je nejlepší udržovat půdu trvale vlhkou. Když teploty stoupnou, nezapomeňte je denně zalévat a každé čtyři dny aplikovat palec vody.

Vysaďte je do půdy bohaté na živiny

Ujistěte se, že své papriky zasadíte do půdy, která obsahuje dostatek vápníku a fosforu. Kromě toho udržujte pH půdy na 6,0 až 7,0 a její teplotu na 70 ° F, aby se zlepšil proces klíčení rostliny.

Závěr

Pokud jde o pěstování papriky v Itálii, nic se nevyrovná jejich pěstování v polytunnel. Krostrade nabízí vysoce kvalitní polytunnely vyrobené z nejrobustnějších a nejodolnějších materiálů. Spojte se s námi ještě dnes a dozvíte se více o našich produktech.