Jak se sklízí čočka. Krok za krokem

Jak se sklízí čočka je skvělá věc, kterou byste měli vědět, zvláště pokud se chystáte začít mít vlastní skleník. Podle zahradních specialistů a zemědělců jsou čočkou jedlé luštěniny s vápníkem, železem, vitamínem B6 a hořčíkem, když se pěstují v zahradě a poté se pěstují v kuchyni.

V tomto vydání na našem blogu se dozvíte více o čočce a o tom, jak se pěstuje, o vedlejších účincích na vaše zdraví a o dalších otázkách, které jsou většinou kladeny online, než dospějete k závěru, jak můžete mít čočku doma.

Jak se získávají jednotlivě a komerčně?

Čočka: Individuální sklizeň

Tato čočka je potažena a rozřezána na okna asi týden, než je sklízí, aby uschla plevel, protože čočka nabízí nerovnoměrnou zralost plodin a silné napadení plevelem. Technika shrnování zvyšuje rovnoměrnost vlhkosti mezi čočkovými semeny a tím snižuje množství zabarvení semen.

Komerční sklizeň

Ke komerčnímu sklízení čočky se jedná o přímé kombinace, když jsou její semena a lusky plně zralé. Zahradníci často používají mláticí zařízení s flexi, sběracím bubnem nebo navijákem, automatickým ovládáním výšky a zvedáky vinné révy, aby to bylo ještě více možné.

Berte na vědomí, že nadměrné vysušení osiva se může během mlácení štěpit a odlupovat.

Jak si vybíráte čočku?

Sbírání nebo sklízení čočky zahrnuje různé kroky, které začátečníci mohou následovat tečkou, ale pokročilí zemědělci se s tím již seznámili, takže jim to přijde jako recenze. Podívejme se.

  • Jablečný desikant asi týden před sklizní za účelem urychlení sušení.
  • Můžete také jít a vytáhnout tyto čočkové rostliny ze země, jakmile budou připraveny ke sklizni.
  • Připravte sklizené rostliny k sušení na slunci pro takový organický přístup.
  • Pokud je počasí příliš vlhké nebo zamračené, začněte mít čočku sušenou uvnitř, což není pro vaši čočku ideální.
  • Můžete se také rozhodnout mlátit plodiny, aby se otřásly volně z jejich rostlin.
  • Pak musíte být schopni ručně odebrat lusky čočky, pokud po mlácení něco zůstane.
  • Je třeba provést proces známý jako provětrávání čočky, abyste odnesli plevy a další prvky.
  • Poté čočku uložte na chladném a suchém místě.

Vedlejší účinky

Doma je čočka skvělými ingrediencemi do kuchyně. Tato čočka je skvělým zdrojem bílkovin, takže pokud potřebujete doplnit trénink pro lepší tvorbu svalů, možná je budete muset mít ve své stravě.

Ne vždy, když čočka může nabídnout tyto zdravotní výhody. Bylo řečeno, že příjem většího množství vlákniny z čočky může způsobit nadýmání a zácpu. Mají také FODMAP nebo fermentovatelné uhlohydráty, což může způsobit zažívací potíže těm, kteří mají IBS nebo syndrom dráždivého tračníku.

Musíte také vzít na vědomí čočku, kterou zakoupíte v obchodech s potravinami, protože je zpracována a konzervována. Nejlepší je mít je z farmy na stůl nebo čerstvé produkty ze skleníků.

Můžete jíst čočku surovou?

Ne, je možné, že nebudete moci jíst tuto čočku v surovém stavu a je nutné ji nechat zpracovat při vaření.

Na rozdíl od jiných plodin, které lze konzumovat syrové, by se čočka neměla konzumovat v této formě. Čočka je kategorizována jako luštěniny, jako jsou fazole, ale také se nejedí surová, pokud samozřejmě nevyklíčila.

Nutriční hodnota čočky je úžasná a vaření této čočky a její podávání k vašim pokrmům přidá větší hodnotu polévkám, salátům a zeleninovým hranolkám.

Chcete-li začít s přípravou čočky, možná ji budete muset opláchnout, než je připravíte na odstranění nečistot a jiných nečistot. Poté je můžete také namočit na přibližně sedm hodin do vody, než je necháte vyklíčit.

Velmi zajímavý je také proces klíčení čočky. Říkalo se, že to může trvat dva až tři dny, ale pak už nikdy nebudete muset namočit tuto čočku, než ji necháte uvařit. Volba této metody doporučila nechat je vařit asi 30 minut, dokud nedosáhnete jejich ideální jemnosti.

Díky vám čočka přibírá na váze?

Kromě toho, že vědí o tom, jak se čočka sklízí, existují jedinci, kteří se zaměřují zejména na zdravotní výhody této čočky. Fitness nadšenci a zájemci o hubnutí vždy hledali produkty a jídlo, které mohou přidat do své stravy.

Tentokrát je to naopak. Ti, kteří chtějí přibrat na váze, se mohou podívat na čočku a spravovat ji přímo do svého jídelníčku.

Bylo řečeno, že můžete mít čočku do svého programu hubnutí bez viny. Tyto plodiny jsou oblíbené pro svůj obsah vlákniny a bílkovin. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny mohou kdokoli žvýkat déle, což dává tělu a anatomii dostatek času na přípravu na trávení čočky. V těchto případech je méně pravděpodobné, že se zavazujete přejídat.

Krostrade.com A čočka

Krostrade.com nabízí různé možnosti, pokud chcete začít s vlastním skleníkem. Tyto skleníky jsou nezbytné, aby nabídly ideální prostředí a prostředí pro vaši plantáž. Vyberte si z řady komerčních skleníků, hobby skleníků, mini-skleníků a dalších.

„Mini skleníky vám umožní prodloužit vegetační období nad rámec běžného časového rámce.“ Chrání vaše sazenice při kolísání okolní teploty a může přes noc klesnout pod mínusovou (ne pod -2 ° C) hladinu. Polytunnel šetří teplo, umožňuje půdě zůstat hydratovanou a chrání vaši zahradu, “uvedl oficiální web společnosti Krostrade.

Jak se sklízí čočka je jednou z nejjednodušších zahradnických technik a postupů, ve kterých se ocitnete. Existují lidé, kteří cestují do přírody, aby si je nechali udělat, ale můžete si je nechat u sebe doma. Ve sklenících společnosti Krostrade můžete mít mnoho možností, jak mít čočku pro vaši stravu, pohodu a zdraví.