Proč nemůžete použít litinu na skleněnou desku? 5 úžasných faktorů!

Ptáte se, proč nemůžete použít litinu na skleněnou desku? Zatímco lesklé a nádherné skleněné a keramické krby vyžadují více péče než cívky. Tahání konzerv a litinové pánve může poškrábat povrch kamen. Kromě toho může topení v nejhorším případě poškodit součást varné desky. I když si někteří lidé myslí, že litina na sporáku je v pořádku, je to nebezpečná nabídka. V tomto příspěvku poznáte faktory, kvůli kterým není ideální používat litinu na skleněná kamna. Proč tedy nemůžete použít litinu na skleněnou desku?

Faktory, proč nemůžete použít litinu na skleněnou desku

Dokonce i slova kamna na sklo a litina jsou absurdní a na okraji nebezpečnosti. Tyto dva běžné kuchyňské spotřebiče jsou obvykle považovány za nekompatibilní! Vypadá to relativně přímočaře. Litinová pánev může být těžká; skleněná varná deska (vyrobená ze skla) však vypadá docela křehce. Železo je obvykle považováno za primitivní kuchyňské náčiní, nikoli za moderní z minulosti. Skleněná kamna jsou umístěna na druhém konci řady; vypadají stejně moderně jako jakýkoli jiný nainstalovaný kuchyňský spotřebič!

#1. Hmotnost

Litina samotná je statný kov. Položte velkou váhu na skleněnou varnou desku a do hrnce přidejte polévku nebo vodu. I když vršek odolá hmotnosti, může být zlomen zvednutím litinového hrnce. Při používání litiny na skleněné varné desce si tedy pamatujte na hmotnost a složení.

#2. Dna bytů

Pro rovnoměrné rozložení tepla na keramických a skleněných hořákových kamnech jsou zapotřebí hrnce s rovnými povrchy. Většina nádobí z litiny není bohužel plochá. To znamená, že se bude déle ohřívat. Tato pomalejší metoda ohřevu může prodloužit dobu vaření a vést k nerovnoměrnému ohřevu.

#3. Velikost

Optimální velikost hrnce je pouze o 1 palec širší než hořák. Mnoho litinových kelímků na vašich skleněných sporácích je podstatně důležitějších než hořáky. Pokud je teplo více, než by mělo být, není rovnoměrně rozptýleno po povrchu hrnce. Prvek se cyklicky zapíná a vypíná, aby se snížila rychlost vaření a snížila se životnost prvku.

To znamená, že teplo je obsaženo ve velké, těžké nádobě, jako jsou litinové pasti, pod nádobím. Životnost prvku se snižuje nahromaděním tepla, což má za následek poškození povrchu varné desky.

#4. Dokončit

Litina má hrubý povrch, který může poškodit povrch skleněné varné desky. Alternativou na skleněné desce je porcelánová smaltovaná litina. Ujistěte se, že povrch je hladký a litina je důkladně potažena, aby nedošlo k poškrábání. Pokud smaltovaný hrnec používáte na vysoké teploty po dlouhou dobu, hrnec udrží teplo. V případě, že teplotní omezení naznačují, že je vršek příliš horký, lze prvek deaktivovat. Zvoleným kovem pro keramické nebo skleněné varné desky je nerezová ocel. Přestože na povrchu mohou přetrvávat šedé znaky, lze použít hliník.

Jak udržíte špičkový litinový sporák ve skvělé formě?

Vyměňte zastaralý elektrický hořák nebo plynový sporák za použití moderní skleněné varné desky. Ale nejste připraveni vzdát se své lásky k litinovému nádobí a není důvod. Nemusíte si vybírat mezi krásnou skleněnou varnou deskou a masivní litinou. Hořáky jsou izolovány od běžných elektrických nebo plynových povrchů varných desek; je velmi snadné používat železné nádobí. Je to úplně jiný příběh se skleněnou deskou. Když vaříte, železo musí sedět na povrchu sklenice a věci mohou být trochu riskantní. Chcete -li porozumět více, čtěte dále

Se správnou péčí a těžkou žehličkou nebudete mít problémy se správnou péčí a pozorností. Toto jsou ve skutečnosti některé z našich oblíbených nápadů a metod, jak snadno kombinovat vaření pomocí žehličky a skla. Nenechte žehličku sklouznout!

Použití starších železných pánví nebo hrnců je obzvláště důležité, protože mají nerovnější povrchy, takže podporujeme aktualizaci! Vhodné nástroje velmi usnadňují používání vaší milované litinové pánve. Umístěte jej pevně na skleněnou varnou desku hladkým tahem při použití litinového varného zařízení. Pokud se pokusíte sklem pohnout, riskujete poškrábání, jakmile začnete vařit. Může se to zdát snadné, ale nejjednodušší metodou, jak zabránit poškození, je vyhnout se klouzání železa v horní části kamen. Abychom vám pomohli, přečtěte si, jak chránit sklokeramickou desku před litinovým nádobím.

Je to Wrap!

Poté, co jste zjistili, proč nemůžete použít litinu na skleněnou desku, můžete zkusit investovat do tepelného difuzoru pro použití ve vašich skleněných deskách při vaření s litinou. Tepelné difuzéry mají rovnoměrně šířit teplo od značky na dno hrnce.

Ty jsou ideální pro jednotlivce, kteří vytvářejí omáčky nebo chtějí vařit pomalu. Při vaření na jemných skleněných varných deskách je také žádoucí, aby tepelný difuzér sloužil jako nárazník mezi hrncem nebo šálkem a sklenicí. Abyste zabránili poškrábání, umístěte difuzér tepla pevně na sklo. Další články o kamnech si můžete přečíst o tom, proč je rám na mém plynovém sporáku oranžový a jak používat plynový sporák. Díky za zastavení! Do příště.