Zajímá vás také, jaká je správná teplota pro lednici na víno? Víno musí být skladováno při správné teplotě, aby si udrželo svou kvalitu, a tato teplota se musí pohybovat od 7,2 do 18,3 stupňů Celsia. Tyto hodnoty můžete samozřejmě také převést, pokud má chladnička jinou jednotku pro čtení.
Pro každý druh vína však existují specifické teplotní rozsahy. Možná vám zbyla vína z aktuálního večírku, který jste uspořádali.
Bez povědomí o správné teplotě, která by udržela víno svěží, bude chutnat trochu mimo, pokud ho necháte za sebou. Tento článek bude diskutovat o důležitosti správného skladování vín a tipy na správné skladování. Díky těmto informacím určitě tolik ušetříte tím, že zabráníte špatnému vínu.
Základní věci, které byste měli zvážit při skladování vína
Není to jen teplota, kterou musíte zvládnout, abyste udrželi kvalitu vína. Ve skutečnosti existuje několik věcí a my se naučíme to nejdůležitější. Dobrou zprávou je, že jsou všechny snadné!
Poté, co jsme v této sekci odpověděli na náš centrální dotaz, „jaká je správná teplota pro lednici na víno?“ postaráme se, abychom dělali i další potřebné úkoly, aby naše víno neznehodnotilo jeho vkusnost a přitažlivost.
Úvaha č. 1. Nastavení správné teploty
Víno musíme uchovat jeho ochlazováním, ale mějte na paměti, že to, co znamená „chladný“, neznamená „velmi chladný“. Ne moc, ne méně. Nejlepší je dosáhnout teploty v blízkosti dokonalosti co nejvíce. Teplá teplota je známá jako soupeř vín.
Teplota vyšší než 21 stupňů Celsia způsobí, že víno rychle zestárne. Teplotní rozsah, který jsme uvedli výše, udrží vaše víno v bezpečí.
Abyste však měli jistotu, že to bude dobré, když to budete pít vy a vaši přátelé, neskladujte to příliš dlouho. Můžete si ji nechat měsíce, ale nepřesáhnout rok. Pokud chladničku nastavíte na nižší teplotu, než je potřeba, způsobí to, že se zátky vína vysuší kvůli nedostatku vlhkosti.
Horší je, že vyschnutím zátek se nakonec nechá vzduch vytékat do vína, což má za následek poškození vína. Takže další varování pro lidi, kteří dávají víno do mrazničky, protože ho chtějí podávat intenzivně studené, je, už to nedělejte. Pokud se to chystáte udělat, prosím ne! Jak se víno mění v led, bude expandovat a nakonec způsobí vytlačení korku. Chceš to? Určitě ne!
Úvaha č. 2. Vážně udržujte teplotu
Není to „příliš“ závažné, že byste zpanikařili, pokud dojde k menším výkyvům teploty. Vhodná doba k obavám – my zde neinzerujeme, že bychom byli nepříjemní – je, když dojde k výrazné změně teploty, kterou jste původně nastavili. Pokud teplota čas od času extrémně kolísá, způsobí to vytlačení korkové zátky nebo zakopání do tlamy láhve.
Buď se víno rozlije uvnitř lednice, nebo musíte láhev rozbít, abyste víno vypili-to je pro nejhorší scénář. Nedělejte si starosti s prosakováním korku, protože to neznamená, že víno již ztratilo svůj nádech – nikdy nezjistíte, pokud jej neochutnáte. Zaměřte se na stálou teplotu, protože to je životně důležité pro uchování vín.
Úvaha č. 3. Správné osvětlení
Jakýkoli zdroj světla pozoruhodně, že světlo ze slunce by mělo škodlivý účinek na víno – pravděpodobnější je, že k poškození dojde po dlouhou dobu. Důvodem je, že vyzařuje ultrafialové vlny, které vínu škodí. Pokud jste pozorovali, lahve, kde je víno uzavřeno, nejsou bezbarvé.
Místo toho je zastíněn tmavými barvami – nejběžnější je hnědá a černá.
Je však třeba poznamenat, že žárovky v našich domovech nemají velkou schopnost poškodit víno. Dobré zprávy! Není nutné, abyste svůj dům proměnili v temnou jeskyni, abyste zachránili svá vína před zkázou. Musíte však vždy pamatovat na dobu, po kterou vína skladujete, protože osvětlení v našem domě může vínu postupně poškodit.
Úvaha č. 4. Vyhněte se vibracím
Musíte udělat vše pro to, abyste vína nepoložili nad vibrační zařízení. Mějte také na paměti, že pokud přenášíte vína z jednoho místa na druhé, musíte s ním zacházet šetrně, vyhýbat se přílišnému chvění. Důvodem je, že protřepávání může mít zásadní vliv na chemické složení vín. Vezměte však na vědomí, že toto poškození bude možné pouze tehdy, pokud již delší dobu prošlo opravdu drsným zemětřesením nebo malými zemětřeseními.
Závěrečná slova
Na konci tohoto článku doufám, že jste se dozvěděli správnou teplotu pro vinotéku a několik důležitých faktorů, které vám pomohou zachovat si kvalitu vína. Děkujeme, že jste dočetli až do tohoto bodu. Váš čas a úsilí jsou velmi ceněny! Chcete se dozvědět více o chladničce na víno? Klikněte zde na to, co je lednička na víno. Děkuji za přečtení!