Jak vyčistit sporák z nerezové oceli? 5 úžasných tipů!

Zajímá vás, jak vyčistit nerezová kamna? Existuje pět nejlepších způsobů, a tyto se naučíte, když se ponoříte dále do tohoto článku.

Kamna jsou nezbytným kouskem ve vaší kuchyni. Používáte ho denně, pokaždé a od sezóny k sezóně. Používají se k vaření, takže je musíte vyčistit; zkuste po každém použití vymazat kamna. Kachle se používají k výrobě chutného jídla; bez sporáku není vaření možné.

Někdy jsou vaše kamna příliš nepořádná a je těžké z nich odstranit špínu a nečistoty. Zde tedy probereme několik užitečných tipů na čištění kamen z nerezové oceli.

Pokud je vaše kuchyně, zejména sporák, úhledná a čistá a vypadá jako nová, znamená to, že jste odborník na kuchyň a tato dovednost je velmi prospěšná při čištění vaší kuchyně a domácích spotřebičů. Pokud jsou vaše kamna lesklá, čistá a přátelská, pak jste mistr kuchyně.

Co jsou to nerezová kamna?

Tato kamna jsou vyrobena z oceli, která je velmi odolná a má dlouhou životnost. Mohou se však poškodit, pokud při čištění používáte špatnou chemikálii. Na druhou stranu, nerezová kamna vypadají velmi leskle, atraktivně a krásně.

Jak víte, kamna jsou jedinou položkou v kuchyni, která se nejvíce používá, a nerezová kamna jsou velmi citlivá. Při čištění by tedy měla být provedena předběžná opatření. Zkuste je vyčistit po každém vaření měkkým vláknem. Je obtížné tato kamna vyčistit, protože by se mohla poškodit, pokud by nebyla řádně omyta nebo vyčištěna. Vyčistěte je bez poškození; k čištění kamen používejte vždy správné chemikálie nebo roztoky; v opačném případě můžete poškodit kamna.

Tipy, jak vyčistit sporák z nerezové oceli

Nerezová kamna jsou velmi citlivá; mohou být poškozeny, pokud nebudou vyčištěny správnou chemikálií, potřebují při čištění hodně péče. Jinak již nejsou trvanlivé a trvanlivé. Jak tedy čistit nerezová kamna? Zde je několik tipů, jak vyčistit nerezová kamna:

#1. Použitím bílého octa a jedlé sody

Toto je jedna z nejlepších metod; můžete to udělat doma sami. Stačí smíchat bílý ocet s jedlou sodou a tuto směs nanést na sporák na spálená nebo zrezivělá místa. Ale než to uděláte, ujistěte se, že smícháte stejné množství octa a bílé sody. V opačném případě to může být škodlivé a výsledky předčí vaše očekávání.

Při této metodě odložíte cívku kamen. Dále vyčistěte všechny nečistoty a jídlo ze všech rohů kamen. Tuto směs poté nalijte na zrezivělou oblast kamen a nechte asi půl hodiny. Poté jej setřete čistým hadříkem. Tento tip je velmi účinný, dodá vašim kamnům lesk a vypadá jako nový.

#2. Pomocí bělidla

Všechna bělící činidla mají vlastnosti čisticího účinku; obsahují také chloridový plyn, který může rezivět ocel, takže před použitím bělidla se ujistěte, že neobsahuje chlor; jinak to může poškodit vaše ocelová kamna a nešetřit.

Bělidlo je velmi účinné při čištění, pokud neobsahuje chlor. Velmi dobře například funguje při odstraňování skvrn nebo rzi z ocelových kamen. Vždy však mějte na paměti, že bělidlo, které používáte, je neškodné nejen pro kamna, ale také pro vaše tělo.

#3. Pomocí houbiček

K čištění nikdy nepoužívejte tvrdou vodu obsahující hořčík a vápník, alkohol a čpavek; mohou vyčistit skvrnu a poškodit ocelový povrch kamen. Místo toho zkuste k čištění použít měkké, porézní věci. Nikdy nepoškrábejte talíře ocelových kamen. Poškozuje pouze vaše odolná kamna. Místo tvrdých věcí zkuste použít měkké ručníky nebo houbičky. Namočte houbu do mýdlové vody nebo jakéhokoli pracího prostředku a vetřete ji na ocelový plech na sporáku.

#4. Použitím detergentů

Nerezová kamna jsou velmi citlivá, i když odolná; při čištění se ujistěte, že použitý čisticí prostředek obsahuje neškodné chemikálie. Při této metodě vezměte jednu misku vroucí vody, přidejte 2–3 lžíce jedlé sody, dobře je promíchejte, vezměte utěrku z mikrovlákna a namočte ji do tohoto roztoku. Vyčistěte kamna tímto ručníkem; snadno setře všechny nečistoty, vyčistí zrezivělá místa ocelových kamen a dodá mu lesklý vzhled.

#5. Pomocí oleje

K odstranění nečistot z ocelových desek kamen použijte ocet a olej. V tomto tipu nalijte ocet nejprve na ocelové pláty kamen, kamna očistěte měkkým ručníkem, abyste z kamen odstranili nečistoty. Poté nalijte olej na ocelový plech kamen. Odstraňuje veškerý tuk nebo prach na plotnách a cívkách kamen.

Po nalití oleje nechte nějakou dobu působit a poté pomocí hadříku z mikrovlákna odstraňte ze sporáku veškerou lest. Tento tip je také velmi prospěšný. Je to velmi bezpečná metoda a setře veškerý prach, nečistoty nebo rez z kamen.

Možná si budete chtít přečíst něco o způsobech čištění octem.

Je to Wrap!

Nerezová kamna velmi brzy zreziví, pokud vám na nich nezáleží. Pokuste se tedy vždy vyčistit kamna po každém použití. Nyní znáte několik jednoduchých tipů, jak vyčistit nerezová kamna. Možná si také budete chtít přečíst související články o tom, jak čistit keramická horní kamna a jak čistit rošt na sporáku. Až sem, přátelé!