Také se vám nedaří vědět, jak čistit pánve na sporácích? Tento článek vám pomůže s více než jedním způsobem jejich čištění. Nepotřebujete drahé čisticí materiály. S několika běžnými domácími přísadami, které aktuálně máte, můžete pánve hořáků snadno vyčistit. Pánev s hořáky by měla být udržována v čistotě, protože by to mohlo mít vliv na výkon kamen, když je necháte v průběhu času. Ačkoli to není tak naléhavé, pro některé lidi může být náročné vypořádat se s tvrdohlavou špínou.
Možná vás překvapí, kolik toho ještě budete muset v jeho součástech vyčistit.
Většina profesionálních kuchařů říká, že dávají přednost plynovým sporákům před elektrickými. To je pouze pro jejich funkci rychlého zahřátí a může okamžitě snížit teplotu. Elektrickým kamnům přitom trvá déle, než se zahřejí a vychladnou. To může být během dopravní špičky zásadním faktorem. Kvůli tomuto faktoru by také jídlo mohlo být nedovařené nebo převařené. Pokračujte ve čtení článku, abyste věděli více!
Jaké pánve by neměly být používány pro plynová kamna
Elektrickým kamnům chvíli trvá, než se rozžhaví; proto se keramické hrnce a pánve tak dobře hodí. Plynová kamna přitom svým plamenem hned zahřejí. Takže při hledání pánví pro váš plynový sporák budete potřebovat ty, které se pěkně a rychle zahřejí.
Pánev z uhlíkové oceli také není vhodná pro plynová kamna, protože se také nezahřívá rychle a rovnoměrně. Rovněž se snadno odbarvují a vyžadují opatrnější zacházení. Litina se také nedoporučuje u plynových kamen, protože se rychle nezahřívají ani neochlazují.
Jsou také obecně těžké, takže v kuchyni může být vyšší šance na nehodu. Například můžete litinový hrnec naplnit něčím horkým a váha by mohla způsobit sklouznutí něčího úchopu a způsobit zranění. Přátelé, může být užitečné vědět, jak nastavit plamen na plynovém sporáku.
Jaké pánve jsou nejlepší pro plynová kamna
Ideální je hledat pánve s materiálem z mědi nebo hliníku. Nerezové pánve jsou pro plynový sporák nevhodné, protože se nezahřívají rychle a rovnoměrně. Nebudou dobře držet teplo. To může způsobit, že je jídlo přepečené nebo nedovařené kvůli špatné regulaci tepla.
Měděné nebo hliníkové pánve se rychle zahřívají a chladnou. Oba mohou také velmi dobře udržovat teplo. Většina lidí však kupuje hliníkové hrnce a pánve, protože jsou levnější. Je také známo, že mají nízkou hmotnost. Ačkoli hliníkové hrnce a pánve mohou být náchylné k poškrábání, vezměte je pouze v případě, že by vám škrábance nevadily. Možná budete chtít vědět, jak používat plynový sporák.
Způsoby čištění pánví sporáku
Vzhledem k tomu, že plynová kamna používají palivové plameny, zanechají ve vašich pánvích nějaké saze. Někomu to nevadí, protože to na chvíli neovlivní kvalitu ani topný výkon plynového sporáku. Někdy však může být saze trochu náročné vzlétnout. Ale pro ty, kteří budou potřebovat vědět, jak vyčistit pánve hořáku.
#1. Použití mycího prostředku na nádobí
Prostředek na mytí nádobí je běžným domácím prostředkem používaným k čištění mastného nádobí. Lze je však také použít k čištění nečistot způsobených vaším plynovým sporákem. To platí pro čerstvě potřísněné pánve hořáků, které nebyly ponechány příliš dlouho.
Můžete namíchat roztok horké vody, mycího prostředku na nádobí a jakýchkoli dalších odmašťovacích přísad, které na nádobí používáte. Potom použijte ocelové drhnutí nebo jakýkoli jiný než houba, abyste prořízli saze. Když dáte pánev hořáku pod tekoucí vodu, uvidíte, jak se čerstvé saze oplachují. Můžete si také přečíst, zda můžete k čištění trouby použít mýdlo na nádobí.
#2. Ocet a jedlá soda
Dalším úklidovým hackem je kombinace octa a jedlé sody. To je užitečné nejen pro čištění pánví hořáků, ale také pro jiné části domu. Toto je obecné řešení používané pro odolné skvrny kolem domu. Můžete to použít, pokud jsou vaše pánve hořáků již nějakou dobu špinavé.
Po vyjmutí pánví hořáku z jejich součástí setřeste uvolněné zbytky jídla přes odpadkový koš. Můžete také zjistit, zda se na varné desce nenacházejí spálené zbytky jídla. Doporučuje se také vyčistit, aby se předešlo ucpání a zablokování.
Nechte pánev namočit v horké mýdlové vodě. Poté do roztoku vmíchejte několik kapek prostředku na mytí nádobí. Necháme ve směsi namočit asi 15 minut. Teplou mýdlovou vodu slijte a opláchněte. Poté ho nechte ponořit do trochu destilovaného octa.
Nechte destilovaný ocet zcela pokrýt celou pánev hořáku. Nechte pánve hořáků namočit v octě asi 30 minut. Poté, co se pohltí, vyčistěte pánve hořáků kovovým drhnutím. Opakujte tolikrát, kolikrát potřebujete nebo chcete. Před vrácením pánve hořáků zcela vysušte.
Na vašem místě bych si přečetl 2složkovou elektrárnu, která čistí téměř cokoli.
Závěr
Doufáme, že jste se díky tomuto článku naučili přímočařejší způsob čištění pánví hořáků. Pamatujte, že je důležité čas od času zkontrolovat údržbu vašich plynových kamen. Přeji hezký den a děkuji za přečtení! Každopádně možná budete chtít vědět, kde koupit hořák na kamna.