Jak skladovat slaninu v chladničce déle? 4 snadné kroky!

Máte náhodou nějaké dotazy týkající se toho, jak slaninu skladovat déle v lednici? V průměru slanina vydrží týden, v závislosti na typu, značce a správném skladování. Tyto znalosti vám pomohou získat představu o tom, jak dlouho si můžete vychutnávat šťavnatou, jemnou dobrotu uzeného vepřového masa! Čtěte dále a dozvíte se to.

Slanina je velmi oblíbeným favoritem, zejména na snídani. Sladká, pikantní chuť masa vám zaručeně sliní už jen z jeho vůně. Lze jej jíst samostatně nebo v kombinaci s jinými kombinacemi, ale v žádném případě nikdo nemůže popřít, že slanina je legendární.

Vzhledem k tomu, že jste neustále v poptávce, musíte vědět, kdy vyprší platnost vašeho drahocenného jídla, abyste předešli ztrátě peněz a jídla. V tomto článku vám poskytneme časová období co nejpřesněji, plus některé další informace, které mohou, ale nemusí mít vliv na dobu, po kterou se vaše maso pokazí. Také budeme diskutovat o tom, jak můžete nechat slaninu zůstat v chladničce déle.

Takže bez dalších okolků začněme!

Jak dlouho uchovávat slaninu v ledničce?

Zajímá vás, jak slaninu skladovat déle v lednici? Dobré zprávy! Zde jsou podrobnosti:

Otevřená, ale nevařená slanina

Existují případy, kdy se balíčky slaniny otevírají, ale ne veškerý jeho obsah byl plně spotřebován. Možná žijete sami, takže pro jednu osobu děláte smečku příliš. Rozhodnete se vzít pár proužků a zbytek umístit zpět pro budoucí použití. Kolik času mu ještě zbývá?

Otevřená, ale surová slanina obvykle vydrží jeden týden s teplotou termostatu nastavenou na 40 stupňů Fahrenheita. Je to poměrně dlouhá doba od otevření obalu, který vystavuje vaše jídlo kyslíku, který spouští chemické reakce, které vedou ke zkažení.

Předpokládejme, že si to chcete nechat déle, bez obav! Můžete se rozhodnout pro alternativu, která to zmrazí. Úplné zmrazení vašich potravin dočasně pozastaví proces jejich stárnutí, a tím je udrží na delší dobu. Když například tento typ slaniny vložíte do mrazničky při teplotě 0 stupňů Fahrenheita, můžete mít slaninu ještě 4 až 6 měsíců.

Neotevřená slanina

Tento typ se obvykle vyskytuje během týdne s potravinami, kdy je obsah vaší lednice většinou nový a nedotčený. Sotva si s tím musíte dělat starosti, protože kontejner je neotevřený a bezpečně uzavřený ze supermarketu. Při kontrole data vypršení platnosti před vložením do košíku s potravinami však musíte být opatrní. Pokud neplánujete konzumovat pravidelně, zvolte další termíny.

Jak dlouho může slanina zůstat v chladničce, pokud je nedotčená? Neotevřené vydrží při standardní teplotě v chladničce až 2 týdny. Pokud je však vložíte do mrazničky, můžete mít zmrazené maso až 8 měsíců.

Otevřená a uvařená slanina

Slanina, kterou jste otevřeli, uvařili a je v podstatě připravena ke konzumaci, je nejzranitelnější ke zkažení. Od otevření obalu jste ztratili přístup k bezpečně uzavřeným obalům, které zabrání kontaminaci masa vnějším vzduchem. Vaření také ovlivňuje některé z jeho konzervačních látek, které jej udržují čerstvé po delší dobu. Nejlepší je konzumovat ho bezprostředně po uvaření, aby se ponořil do nejlepšího stavu, ale pokud si nemůžete pomoci, vložte jej do chladničky.

Vaše jídlo vydrží při standardní teplotě lednice 4 až 5 dní. Pokud ho umístíte do mrazničky na 0 stupňů Fahrenheita, máte měsíc. Je důležité si uvědomit, že chuť nebude tak dobrá jako dříve.

Kanadská slanina

Jen další doplňující tip! Slanina má mnoho druhů a způsob její úpravy a konzervování může ovlivnit její trvanlivost. Kanadské plátky slaniny prý při vaření vydrží při normální teplotě lednice 3 až 4 dny. V mrazáku může vydržet 4 až 8 týdnů. Jiný původ slaniny má obvykle stejnou trvanlivost jako běžný.

Způsoby, jak prodloužit slaninu déle

Zde je několik nápadů, které mohou prodloužit vaši spokojenost s chutí na slaninu!

Krok č. 1. Správné skladování

Chytré ukládání je klíčem k tomu, aby obsah vaší lednice déle vydržel. Syrové maso by mělo před konzumací zůstat v nádobách – čím bezpečnější nádoba, tím lépe. Mezitím by vařené měly být zcela zbaveny vlhkosti. Při sušení používejte papírové ručníky a při jejich skladování další. Vyložte nádobu ručníky, abyste zabránili hromadění vody. Nahromadění vlhkosti může vést k plísním, které zcela zničí vaše jídlo a lednici.

Krok č. 2. Před zakoupením zkontrolujte

Zásadní opatření. Čím dále je datum expirace, tím déle můžete potraviny skladovat. K okamžité spotřebě volte starší výrobky. Pokud máte skladové zásoby, vyhledejte delší trvanlivost.

Krok č. 3. Přetahování

Důrazně doporučujeme přebalovat jídlo. Čím méně bude vaše slanina vystavena vnějším nečistotám, tím lépe. Použijte těsně uzavřené nádoby a utěsněte je dále podle svého vkusu.

Krok č. 4. Proces rozmrazování

Pokud se rozhodnete zmrazit jídlo, rozmrazte led; může také zkrátit nebo prodloužit životnost. Pokud se rozmrazí v chladničce, můžete na to mít ještě 1 až 2 dny. Pokud jste však používali spotřebiče jako mikrovlnnou troubu nebo je roztavili ve studené vodě, musíte je okamžitě spotřebovat.

Závěr

Nyní, když víte, jak déle skladovat slaninu v lednici, užijte si lahodnou dobrotu svého masa! Mějte na paměti všechny metody, které jste se naučili, a použijte je na plné a uspokojivé jídlo.