Jak skladovat pečené brambory v ledničce? 4 snadné způsoby!

Při vaření pečených brambor možná nevíte, jak pečené brambory skladovat v lednici. Jediné, co musíte udělat, je zajistit dobrý kontejner a upravit teplotu; pak si můžete pochutnat na svačině i po dlouhé době!

Pečené brambory jsou naprosto vynikající delikatesy, které vám budou slzet v ústech. Existují však případy, kdy je nemůžete okamžitě spotřebovat. Proto spoléháte na svou důvěryhodnou lednici, aby vaše munice byly pro vás v bezpečí.

Jde o to, že lednice byly vyrobeny pouze za účelem skladování potravin. Nízké teploty uvnitř gadgetu umožňují bakteriím odpovědným za zkažení jídla zpomalit. Pouhé nasazení na spotřebič však k zajištění dlouhé trvanlivosti nestačí. Při skladování brambor je třeba vzít v úvahu další faktory.

Přátelé, bez dalších okolků, začněme!

Způsoby uložení pečených brambor v lednici

Měli byste znát různé způsoby, jak můžete skladovat pečené brambory v lednici. Zde jsou tipy a triky, které musíte mít při ukládání pečených brambor na paměti!

#1. Plastové kontejnery

Plastové nádoby jsou běžnou záležitostí při skladování potravin v chladničkách. Mnoho populárních společností upřednostňuje tento způsob skladování, protože těsně uzavřený plast umožňuje potravinám zůstat déle, pokud nejsou vystaveny kyslíku. Navíc, ve srovnání s jinými alternativami, plast nereaguje s jinými složkami potravin, což z něj činí bezpečnou volbu.

Pro dvojitou kontrolu jsou kontejnery ziplock ještě lepší. Tyto pevně uzavřené plasty lze opakovaně použít k uložení vašich potravin, protože mají funkci zámku a odemykání. Zip je také pevně postaven a nedovolí žádným nežádoucím částicím a vzduchu dostat se do jídla. Dalším bonusem je zabránění úniku.

#2. Vyhněte se hliníkové fólii

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, díky hliníkové fólii se vaše pečené brambory zkazí rychleji. Fólie je při vaření pečených brambor velmi běžná, proto je důležitou součástí. To však neznamená, že je také nezbytný pro skladování. Skladování s takovými obaly může vést k botulismu. Botulismus vytváří spory, které kontaminují vaše jídlo a nakonec jej zničí.

Když pečení dokončíte, vyjměte svačinu z fólie a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a před vložením do chladničky ji uložte do plastových nádob. Nedávejte jej s fólií do chladničky ani jej neskladujte, dokud je ještě horký. Náhlá změna teploty to zkazí.

#3. Teplota pod 40 stupňů Fahrenheita

Ideální teplota pro uchovávání pečených brambor v chladničce je 40 stupňů Fahrenheita. Přesně dodržujte toto přesné číslo. Nastavení příliš nízkého nebo příliš vysokého termostatu může mít negativní vliv na jídlo. V některých případech mohou zbytečně extrémní teploty poškodit váš gadget.

#4. Zvažte styl vaření

Váš způsob vaření může být také faktorem, který je třeba při skladování zvážit. Například obyčejné pečené brambory bez přidaných aromat a konzervantů můžete uchovávat v průměru 1 týden. Současně můžete jeden míchat s masem nebo mlékem po dobu 5 dnů.

Jak zjistit, zda se zhoršili

Nyní, když máte představu o tom, jak úložiště funguje, může být také užitečné vědět, zda se vaše úsilí vyplatilo. Tímto způsobem se můžete vyhnout konzumaci zkaženého jídla, zjistit, kde jste udělali chybu v procesu skladování, a vyhnout se opakování stejné chyby.

Hrubá textura

Špatné brambory mají často více kazů a výhonků než ty obvyklé. Při nákupu jsou nejkvalitnější brambory hladké slupky a pokud možno bezchybné. To může také zaručit dlouhou trvanlivost. Při kontrole spotřeby jsou brambory s hrubou slupkou také ne.

Světelné nápisy na exteriéru

Vzhledem k tomu, že jsou brambory podzemní rostlinou, jsou náchylné k kazům a poškození kůže. Je běžné, že na povrchu najdete podivné stopy. Zkažené brambory mají často nepřirozené množství značek. Mají také tendenci vypadat hrozně, takže ty přirozeně způsobené snadno poznáte podle známek poškození.

Na jeden pohled je také patrný vznik nechutných mikrobů. Například plísně způsobené zbytečnou vlhkostí plodiny jsou viditelné pouhým okem. Díky tomu bude snadno rozpoznatelné a odstranitelné. Pokud plísně kontaminovaly většinu vašich potravin, vyhoďte je. Škoda se bohužel mohla prosáknout i do interiéru.

Pevnost

Ještě jedna věc, kterou byste měli zkontrolovat, je pevnost plodiny hlíz. Když je držen, měkký, kašovitý a snadno poškozený vnitřek je do očí bijícím znamením, že rostlina nadměrně konzumuje. Nakonec upečenou dobrotu přitlačte lžící nebo vidličkou. Pečené brambory jsou díky procesu pečení měkké, ale nepřirozený kašovitý pocit je nebezpečný.

Při kontrole pevnosti zatlačte na své občerstvení jakýmkoli dostupným nádobím. Pokud je nepřirozeně kašovitý, téměř vždy se objeví přebytečná vlhkost, která se objeví po vyvinutí tlaku.

Barva

Nejjednodušší způsob, jak určit kvalitu brambor, je jejich fyzický vzhled. Ty dobré k jídlu si mohou zachovat přirozenou hnědou barvu i při různých procesech vaření. Přirozená barva bude držet po celou dobu své existence. Pokud existují jiné barvy, konkrétně zelená, je to důkaz nežádoucích chemických reakcí uvnitř jídla. Tyto chemické reakce často vedou ke zkažení.

Závěr

Tím končí naše řeč o tom, jak skladovat pečené brambory v lednici! Stačí mít ty správné materiály a můžete si užívat svoji upečenou dobrotu delší dobu. Dobrou chuť!