Jak skladovat Kimchi v chladničce? 2 snadné kroky!

Nevíte, jak skladovat kimchi v lednici? Můžete jej umístit do zapečetěné nádoby a uvnitř chladné teploty spotřebiče zpomalit proces kvašení. Tímto způsobem si můžete ponechat přílohu delší dobu a znáte mnoho technik, které lze použít při skladování jiných potravin!

Kimchi je jednou z nejoblíbenějších příloh, která rozhodně zvyšuje vaši chuť k jídlu a dělá vaše jídlo ještě uspokojivější.

Kyselá chuť poskytuje kontrast k vašemu hlavnímu chodu, což z něj činí perfektní doprovod. Je oblíbený zejména u samgyeopsal nebo korejského bbq. Využívá kvality kvašení k dosažení jedinečné chuti, takže pokračujte ve čtení, abyste zjistili, jak se kouzlo děje! Jak tedy skladovat kimchi v lednici?

Kroky k uložení Kimchi v chladničce

Kimchi dodržuje pravidla fermentace, což znamená, že je záměrně skladována po dlouhou dobu. Během fáze skladování se součásti rozpadají a pracují na dosažení chuti. To však neznamená, že se nezkazí. Mezi fází kvašení a znehodnocením existuje určitá hranice. Skladování potravin v chladničce proces zpomalí, a tím prodlouží životnost.

Krok č. 1. Fermentujte to

Tento proces je časově nejnáročnější. Kvašení je nejen závislé na časovém období, ale také vyžaduje trpělivost při výběru vhodného okamžiku, kdy je kimchi křupavé a čerstvé. Může to také vyžadovat spoustu věcí. Klikněte sem, jak fermentovat a skladovat kimchi.

Nechte v nerušené oblasti

Prvním krokem, jak skladovat kimchi v chladničce, je umístit jej na nedotčené místo. Mělo by být mimo dosah přímého slunečního záření, nejlépe pokojové teploty. Sklenice, která ji obsahuje, by neměla být zcela uzavřena. Balíček zůstane přesně 10 až 12 hodin. Překročení ovlivní chuť a kvalitu.

Po 10–12 hodinách kvašení je nyní čas vidět výsledek. Dojde k mírné změně barvy a dávejte pozor na přebytečnou tekutinu. Během procesu se bude postupně tvořit, takže je to normální. Musíte to však zahodit. Nalijte ji na dřez a ujistěte se, že uvnitř nádoby nezůstala voda.

Kontrola kvality

Rychlá připomínka: kimchi nevoní. Produkuje silný zápach, ale není považován za škodlivý. Pokud to zapáchá, znamená to, že vaše kimchi nezestárlo dobře. Kimchi má silnou vůni zeleniny, česneku a pepře. Slaná vůně, ale stále čerstvá. Vezměte kousek fermentovaného pokrmu nebo nakrájejte část.

Měli byste si všimnout složek a chuti. Zelenina by měla být křupavá a čerstvá. Chuť je jemná a kyselá s nádechem česneku. Pokud to vyhovuje vašemu vkusu, gratulujeme! Uspěli jste.

Krok č. 2. Připravte se na skladování

Dále musíte obsah umístit do nového, čistého kontejneru. Doporučujeme uzavíratelný kontejner, sáček nebo sklenici. Jakýkoli kontejner je dobrý, pokud je uklizený a těsně uzavřený. Neměl by procházet žádný vzduch, protože může zničit křupavou zeleninu.

Nádobu bezpečně uzavřete a pokud je to možné, zkuste přidat další těsnění. Můžete použít pásky nebo klipy. Toto jsou jen přidaná opatření, která zajistí, aby dovnitř neunikal vzduch.

Dále se připravte na uložení do lednice. Kimchi je obvykle umístěno ve dveřích chladničky. Tato oblast je pro potraviny, které by měly být okamžitě konzumovány. Neotevřené kimchi lze skladovat po velmi dlouhou dobu, ale otevřené mají časový limit. Umístěním na dveře bude viditelnější a lákavější k jídlu. Může být také umístěn na horní polici, která obsahuje všechna balení a potraviny, které je třeba spotřebovat dříve.

Tipy pro ukládání kimchi

Zde jsou další informace, které byste měli mít na paměti při manipulaci s komplikovanými potravinami, jako je kimchi.

Pečeť

Těsná těsnění se při skladování neustále opakují, nejen pro kimchi. Studená teplota v chladničce má zpomalit rychlost kazení. Pokud obsah kontaminuje horký vzduch nebo dokonce pokojová teplota, může to vést k sérii chemických reakcí, které přimějí jídlo blíže k hnijící fázi. Pokud si nejste jisti kryty, můžete balení zdvojnásobit. Čím těsnější, tím lepší. Pásky, ziplock a klipy jsou nejběžnějším materiálem, pokud chcete dvojité těsnění.

Nádobí

Čím větší je expozice bakteriím, tím je větší pravděpodobnost, že kontaminují vaše potraviny. Nádobí, které používáte k vyndávání kimchi, může být prostředkem pro nežádoucí organismy, které vám kimchi zničí. Během konzumace používejte čisté a nepoužité nádobí. Naberte požadované množství. Pokuste se co nejvíce omezit kontakt s balíčkem.

Lednice

Lednice jsou vybaveny nízkými teplotami, které záměrně zpomalují mikroby uvnitř potravin. Kimchi, přestože je fermentována, je stále náchylná ke zkažení. Neotevřené kimchi sklenice jsou v bezpečí před znehodnocením, ale otevřené a použité jsou vystaveny kontaminaci a horkému vzduchu. Chlad zpomalí biologické složky, díky nimž rychleji stárne. Z tohoto důvodu vaše kimchi vydrží dlouho, otevřené nebo ne.

Řezání

To se doporučuje pro kimchi se čtvrceným zelím. Zelí obsahuje hnízdiště, proto doporučujeme před uskladněním naříznout kořeny. Můžete jej kimchi umístit před uskladněním nebo oddělit a použít pro jiné pokrmy.

Závěr

Nyní dobře víte, jak skladovat kimchi v lednici! Ujistěte se, že se vyhnete křížové kontaminaci, a můžete vyrazit! Tyto tipy jsou dobré i pro podobné druhy potravin. Chcete -li získat další články, klikněte sem, co se stane, pokud dáte horké jídlo do lednice. Užijte si čtení!