Jak používat wok na elektrickém sporáku? 3 snadné tipy pro vás!

Ptáte se, jak používat wok na elektrickém sporáku? Sporáky nebo sporáky nejsou nikdy příliš dlouhé. Tento gadget má nový a vylepšený design, který vám zpříjemní čas vaření, jak se mění sezóna. Jakákoli změna vašeho varného rozsahu nebo trouby by však vyžadovala upravenou verzi sporáku pro váš kuchyňský spotřebič.

Wok je jedním z nejpopulárnějších zařízení téměř v každé kuchyni.

Když jste měli plynový hořák, vařili jste na varné desce s wokem, protože se usadil správně. Elektrický sporák přesto nahradil plynový hořák a vaši kuchyň je třeba reorganizovat. Je možné vařit na hořáku s wokem? Musíte analyzovat celý problém, abyste našli nejlepší odpověď. Začněme.

2 typy Wok

Na celém světě se často používají dva typy woků. Nabízejí se dvě odrůdy woků, kruhový wok a plochý wok. Oba mají opačné úhly pohledu, ale v zásadě poskytují stejnou službu, ale s několika nedostatky. Podívejme se na oba blíže a sledujme rozdíly.

#1. Dole kulatý wok

Kruhový wok usnadňuje kombinování a nechává teplo dosáhnout každé části pánve. Aby vše fungovalo lépe, musíte provést jen pár vylepšení. Nejprve to znamená, že budete potřebovat kovový prsten wok, vhodný pro stavbu woku s kulatým dnem pomocí elektrického hořáku.

#2. Bezchybný wok

Pro plochý wok je vhodnější elektrická pec. Tepelný kontakt je adekvátní a jeho poloha na povrchu je zachována. Ke stabilizaci navíc nevyžaduje použití wokového prstence. Jak tedy používat wok na elektrickém sporáku?

3 tipy, jak používat wok na elektrickém sporáku

Je načase se naučit používat krbový wok. Uvědomte si, že jsou k dispozici dva druhy elektrických pecí: elektrická spirálová pec a sklokeramika. Měli byste si vybrat plochý wok s elektrickým spirálovým hořákem, který můžete dát do elektrické mísy na cívky. To umožňuje rovnoměrné proudění tepla po celém woku, takže si můžete jídlo uvařit správně. V tomto ohledu je ideální zejména wok z uhlíkové oceli.

Na druhou stranu je kruhový wok těžko použitelný sporák, protože jej nemůžete vždy na sporáku udržet.

Při plnění úkolu musíte vždy uchopit jeden z držadel.

#1. Sporák na keramické sklo

Použijte wok s červeným dnem, abyste získali nejlepší výsledky se sklokeramickým hořákem. Nejprve však musíte na hořák nasadit wok prsten a wok tam nechat. To zastaví kývání woku na sporáku. Kromě toho je zachován prostor mezi dnem a varnou deskou prstence wok, aby se minimalizovalo poškrábání. Plochý wok proto nemůžete použít na sklokeramických kamnech.

Dalším důvodem, proč je keramický skleněný hořák zvolen pro kruhový wok, je ten, že jeho pevná konstrukce mu umožňuje snášet extrémní výkyvy teplot bez selhání. Pokud spadne tvrdý předmět, může dojít k prasknutí. Wok z uhlíkové oceli tedy na tomto druhu povrchu nefunguje.

#2. Topná technika

Bez ohledu na to, jaký máte hořák, musíte wok zahřát 10 minut nebo déle, než přidáte olej. Nejprve převraťte a poté nechte olej pokrýt celý wok. Když se olej zahřeje, přidejte všechny složky jídla a promíchejte. Nejprve však musíte wok pomalu ohřívat a poté teplotu plynule zvyšovat na 3000 W nebo více. Pokud poprvé použijete nastavení maximálního ohřevu, může se váš wok zdeformovat. K vaření různých pokrmů na elektrickém sporáku pomocí woku by měla být teplota 145 až 300 stupňů.

Podívejte se na nejlepšího výrobce vaflí na výměnu talířů.

#3. Koření

Pokud je váš wok čerstvý a nový, je koření nezbytnou činností. Protože před prvním vařením je třeba jej odstranit, aby výrobce nezrezivěl část oleje. Tento cíl vyžaduje použití metody.

Výhody používání Wok

Kulaté i ploché woky poskytují výhody, které by mohly vyhovovat vašim potřebám. Vše, co potřebujete, je mýdlo na mytí nádobí a trochu sladké vody na čištění woku, jakmile dokončíte vaření, což celý proces značně usnadní. Na vašem místě si přečtěte, jaká je výhoda vaření s wokem.

Nevýhody používání Wok

Ohřev pod teplotu pomocí elektrického sporáku je značný problém. Vaše jídlo bude během vaření více rozvařené než smažené. Většina woků potřebuje 1000-1600 wattů, aby poskytla potřebné teplo pro vaření. Až přijde čas zaplatit váš účet za energie, vaše finanční prostředky budou skutečně napjaté. Chcete -li porozumět více, seznamte se s klady a zápory woku.

Je to Wrap!

Po přečtení celého příspěvku jste již přišli na to, jak používat wok na elektrickém sporáku. Wok je druh dřevěného uhlí, litiny, hliníku a nepřilnavé kovové pánve. Používá se k smažení, vaření, páře, kouření a dalším v různých kulinářských procedurách. Tento hrnec nejen usnadňuje vaření pomocí dvou typů poutek a tyčinek, ale také zabrání spálení vašich rukou. Další články o kamnech si přečtěte o tom, jak otevřít sporák. Děkuji za přečtení!