Popularita Griddles je pochopitelná, takže je dobré, že víte, jak používat rošt na plynovém sporáku? Pokud jde o používání mřížky, je dobré otevřít své dovednosti a odhalit více, zvláště pokud už nějakou dobu něco neděláte.
Ve váš prospěch jsme zajistili, aby tento článek obsahoval všechny relevantní informace, abyste porozuměli tomu, jak je na sporáku používat.
Tyto ploché pánve navíc pomáhají při zuhelnatění zeleniny a opékání masa. Takže i když se snažíte zhubnout, je dobré připravit si jídlo. Pokud budete pokračovat až do konce, neměl by existovat prostor pro nedorozumění. Probereme témata týkající se vaření na pánvi, takže nic nevynechávejte.
Kroky k použití mřížky na plynovém sporáku
Myslím, že první věc, kterou byste měli vědět, je používat plynový sporák. Je snadné použít rošt na plynovém hořáku. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení však mřížky fungují stejně dobře na elektrickém nebo plynovém sporáku. Abyste plně využili vestavěnou mřížku vašeho plynového sporáku, postupujte podle následujících pokynů, jak používat mřížku na plynovém sporáku:
Krok č. 1. Zahřejte rošt
Chcete -li začít, zahřejte velkou pánev na vysoké teplotě. Pomohlo by, kdybyste ohřáli rošt na středně vysokou teplotu, ale ne do bodu kouření. Než začnete vařit, zkontrolujte, zda je vše v pořádku. Lehce položte rošt na kamna a vyhněte se jeho přemísťování kvůli jakýmkoli úpravám, aby nedošlo k poškození dna.
Pokud není na požadovaném místě, můžete jej trvale přemístit. Mřížky na vaření vyžadují kvůli své velikosti použití hořáků. Získání ideálního umístění může trvat několik pokusů, ale s praxí to zvládnete. Tím, že nemusíte upravovat mřížku, ušetříte také čas.
Krok č. 2. Zapalte plamen
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Abyste mohli spustit plynový sporák, budete muset zapálit plamen. Úroveň tepla, kterou používáte na svém roštu, bude určena druhem, který máte. Například při použití ocelové mřížky budete muset použít střední teplo, protože ocel se rychle zahřívá. Při vaření na litinové plotýnce dávejte pozor, abyste ji nepřehřáli. Bezpochyby bude vytápění rovnoměrnější. Může být užitečné přečíst si, jak nastavit plamen na plynovém sporáku a jak upevnit oranžový plamen na plynovém sporáku.
Krok č. 3. Test vody
Proveďte test vody na pánvi, než začnete cokoli smažit. Po několika minutách ohřevu postříkejte povrch mřížky vodou. V ideálním případě, aby se voda rychle odpařovala, energicky prskala a tančila v horké mřížce, byste měli nastavit teplotu na vyšší úroveň. Vyzkoušejte tuto metodu, abyste neztráceli několik dalších sekund. Pokud tam voda sedí, bude ji ještě třeba ohřát na extrémně vysokou teplotu. Použijte vodní test na nerezové pánvi.
Krok č. 4. Připravte si mřížku
Na rozdíl od všeobecného přesvědčení nemá tato fráze v tomto procesu místo. Na trhu jsou k dispozici nepřilnavé a konvenční mřížky. Tyto nepřilnavé pánve není třeba mazat.
Z jednoduchého důvodu, že budete chtít, aby se olej při vaření nepřichytil k pánvi. Nepřilnavé mřížky také zabraňují ulpívání potravin na povrchu pánve, na které se vaří. Naproti tomu u litinové mřížky postačí jakýkoli tuk, aby byla pánev dobře potažena. V tomto receptu můžete použít jakýkoli druh tuku. Aby se však vaše jídlo neslepilo, chcete na něj vrstvu tuku. Abyste práci zvládli, většina mřížek potřebuje na dně tenký povlak oleje. Pak je čas rozjet kuchyň.
Krok č. 5. Vaření ve vašem grilu
Téměř tam! Je čas začít vařit, když jsou přípravné práce hotové. Na pánvi můžete vařit různá jídla, ale k tomu se dostaneme za minutu. Existují omezení na druhy dna, které můžete použít na mřížkách.
Nikdy nebudete mít dokonalé palačinky, pokud má vaše mřížka hrany; na druhou stranu některé druhy roštů dodají dokonalé palačinky. Vaření na pánvi není obtížné, pokud víte, jak to udělat správně. Co byste měli udělat, pokud se vaše jídlo lepí na dno mřížky: sledujte plamen, abyste zjistili, zda nezhnědne.
Dávejte pozor, abyste nastavili časovač a nechali zapnuté teplo podle receptu. Vaření na pánvi je stejně jednoduché jako dávat na něj jídlo a překlápět. Po zbytek svého života už nikdy nebudete chtít použít nic jiného než litinový rošt; litinové rošty pravidelně produkují vynikající steaky. Seznamte se s nejlepšími litinovými mřížkami.
Je to Wrap!
To je všechno! S informacemi, které jste právě získali, jste připraveni použít pánev nad plynovým sporákem a vařit různá jídla. Kromě toho jsme udělali vše, co je v našich silách, abychom vám poskytli všechny podrobnosti, které byste mohli potřebovat.
Je důležité vědět, jak správně používat rošt na plynovém sporáku, než se pohnete vpřed. Stejně tak byste měli vědět, jak jej čistit a udržovat. Podstatně to prodlouží životnost vaší mřížky a můžete ji dobře využít.