Jak používat grilovací pánev na skleněné desce? 3 úžasné typy grilovacích pánví!

Chybí vám grilování, ale vlastníte vařič se skleněnou deskou, a tak chcete vědět, jak používat grilovací pánev na vařiči se skleněnou deskou? Pak se správným vybavením a postupem zajistíme, že můžete grilovat na té skleněné varné desce, kterou máte, aniž byste ji poškodili.

Skleněná varná deska je obvykle keramika, která má vysokou odolnost vůči teplu, korozi a menšímu poškození. Grilovací pánve se běžně používají k pomalému vaření jídla. Někdy při vaření nevyhnutelně používáme sílu a můžeme poškrábat varnou desku.

Není vhodné používat náhodnou grilovací pánev; některé grilovací pánve se používají výslovně na plamenech, na rozdíl od skleněné varné desky, která vede teplo pouze k vaření jídla. Přátelé, pojďme se o tomto tématu dozvědět více, tak pokračujte ve čtení!

Používání grilovací pánve na vařiči se skleněnou deskou

Před vším ostatním si ujasněme, co je grilovací pánev. Grilovací pánev je v podstatě pánev se zvýšenými okraji a grilovacími linkami vzdálenými od sebe asi centimetr. Grilovací čáry jsou obvykle půl centimetru vysoké, aby umožnily odkapávání tekutin z jídla, které vaříte.

Všechny se liší tvarem, velikostí a materiálovým složením.

Později si projdeme každou zvlášť, abychom viděli, která grilovací pánev je nejlepší pro skleněnou varnou desku. Nepřilnavé grilovací pánve jsou nejoblíbenější. Grilovací pánve se používají různými způsoby. Je možné grilovat uvnitř. Grilovací značky na steacích a zelenině způsobují, že vypadají atraktivněji. I když máte sporák se skleněnou deskou, zdá se, že když pochopíte, jaký druh grilovací pánve používáte, budete si ho užívat.

Jak používat grilovací pánev na skleněné desce: její typy

Na výrobu grilovací pánve se používá mnoho materiálů. Všechny se liší v tom, jaký druh, postup a způsob jídla budete připravovat. Zde můžeme získat přehled a snadno pochopit, jak používat grilovací pánev na sporáku se skleněnou deskou.

#1. Litinová grilovací pánev

Litinová grilovací pánev je cenově nejdostupnější a široce používaná. K jejich výrobě se používá železo. Grilovací pánve vyrobené z litiny napodobují stopy grilování na burgerových placičkách a steaku. Litinové grilovací pánve se běžně používají k přípravě masných výrobků.

#2. Titanové grilovací pánve

Pro začátek jsou lehké na používání. Pokud již vlastníte nepřilnavou grilovací pánev, titanové grilovací pánve jsou přirozeně nepřilnavé a vysoce odolné. Titan je navíc titanový vodič, takže je užitečný při vaření, protože rovnoměrně distribuuje teplo. Pokud máte skleněnou varnou desku, je to jedna z nejlepších možností, protože má plochou základnu s hladkou texturou. Nevýhodou je, že pro některé mohou být drahé, ale lidé si je kupují, protože mít titanovou grilovací pánev se vyplatí.

#3. Nerezové grilovací pánve

Pokud vaříte na skleněné desce, nejoblíbenější možností jsou nerezové grilovací pánve. Primárně jsou určeny pro použití na skleněné varné desky a jsou odolné proti poškrábání. Tato grilovací pánev je navíc odolná a odolná.

Přestože nerezové pánve nejsou samy o sobě vynikajícími tepelnými vodiči, většina výrobců zahrnuje měděnou nebo hliníkovou základnu. Měď a hliník jsou dobrými vodiči tepla; proto pomáhají pánvi vést a distribuovat teplo rovnoměrně na jídlo. Kromě toho může být užitečné přečíst si, jak čistit nerezový sporák.

To se dozvíte, než použijete grilovací pánev na vařiči se skleněnou deskou

Existuje několik důvodů, proč je používání grilovací pánve na skleněné desce nebezpečné. I když příručka ke skleněnému sporáku varuje před používáním grilovací pánve, raději to ignorujeme a grilovací pánev používáme dál. To je to, čeho bychom si měli být vědomi, než bezpečně použijeme grilovací pánev na skleněné desce.

#1. Velikost grilovací pánve

Na velikosti grilovací pánve také záleží; příliš široké může trvat ohřívání déle než malé a malé neudrží jídlo a zaberou místo hořáku, zvláště na skleněné desce. Vzhledem k tomu, že grilovací pánev se používá při vaření nebo opékání, měli byste přizpůsobit velikosti grilovací pánve a hořáky, aby dobře fungovaly.

#2. Hmotnost grilovací pánve

Jedním z důvodů poškrábání je tření, které je způsobeno hmotností grilovací pánve. Přestože grilovací pánev může být sama o sobě velká, musíme vzít v úvahu také jídlo, které připravujeme. Často jsme byli netrpěliví, abychom uvařili všechna naše jídla najednou, takže jsme vše naskládali na grilovací pánev, takže byla těžší.

#3. Spodní plocha grilovací pánve

Vždy kontrolujte dno grilovací pánve. Dna konkrétních grilovacích pánví jsou zvlněná, což může poškrábat skleněné varné desky. Navíc nerovný povrch na dně grilovací pánve může být občas způsoben továrním problémem, takže ohřev a efektivní práce trvá mnohem déle. Poznejte pět běžných vad litinového nádobí.

Je to obal!

Nyní lépe rozumíte různým strukturám a typům grilovacích pánví. Nyní víte, jak používat grilovací pánev na sporáku se skleněnou deskou. Výsledkem je, že nyní můžete vařit zdravěji, bezpečněji a efektněji. Přečtěte si také, jak vyčistit připálený sporák a odstranit připálenou mastnotu z varné desky.