Jak nastavit bufetový stůl na svatbu

Pokud se chcete naučit, jak nastavit bufetový stůl na svatbu, zvažte dva kroky. Podělíme se také o tipy, aby váš svatební bufet vypadal dobře a jak vytvořit prostírání pro bufet, které bude odpovídat formálnosti svatby.

A pokud máte další dotazy ohledně nastavení svatebních stolů nebo podávání jídla na svatební hostině, můžete si procházet náš blog, kde najdete konkrétní návody. U jídelního lístku si lidé s omezeným rozpočtem mohou ověřit, jaké je nejlevnější jídlo podávané na svatbě.

Jak nastavit svatební bufetový stůl

Krok 1. Vytvořte různé výšky

  • Když vytváříte bufetové stoly, musíte začít tím, jak chcete, aby pokrmy a servírované nádobí vypadaly z pohledu hostů
  • Nejběžnější nastavení v bufetech je vytváření různých výšek pomocí podpěr, jako jsou přepravky a stohování
  • Samozřejmě, že vyšší jídla by měla být méně špinavá, zatímco jídla na nižší úrovni mohou být ta s polévkami a omáčkami.
  • Nezapomeňte umístit malé talíře blízko každého jídla, aby měli hosté místo, kam odložit servírovací náčiní
  • A samozřejmě označte všechna jídla, zvláště ta, která mohou u některých lidí způsobit alergie

Krok 2. Uspořádejte nádobí a příbory

  • Všechny talíře pro prostírání svatebního bufetu by měly být na jednom konci a jídelní náčiní a ubrousky na opačném konci, aby byl zajištěn plynulý tok lidí
  • Chcete-li mít u svých svatebních bufetových stolů hladké prostředí, chcete, aby byly stoly přístupné z obou stran a nebyly jednou stranou u zdi
  • Jídla na svatebním bufetovém stole by měla být uspořádána tak, aby nejdražší byly umístěny na konci řady, aby je hosté nedostali ve velkém množství
  • li>

  • Jídla s malým množstvím by měla být umístěna na konec řady, aby vydržela déle, protože hosté pravděpodobně naplnili své talíře jídlem na začátku bufetu linka
  • Prostírání svatebního bufetového stolu by mělo mít příbory na konci linky, takže se hosté nemusí bát, že by je upustili při nabírání jídla
  • li>

Jaké je správné uspořádání svatebního bufetového stolu?

Správná příprava svatebního bufetového stolu je začít s nejdostupnějšími pokrmy a těmi, které můžete podávat ve velkých porcích. Poté na konec bufetových stolů položte nejdražší jídla a ta, která můžete podávat pouze v malém množství, protože hosté již naplnili své talíře, než k nim dorazili.

Pokud jde o nastavení vašeho servírovacího nádobí a příborů, umístěte talíře na začátek bufetového stolu a ubrousky a příbory na druhý konec. Můžete také vyzkoušet kteroukoli z těchto tří technik prostírání bufetových stolů, abyste se vyhnuli hustému provozu ve svatebních bufetech:

  • Pokud máte malé místo pro svatební hostinu, využijte uspořádání bufetového stolu, abyste maximalizovali prostor při podávání jídel
  • Používejte kruhové stoly, aby hosté měli přístup na všechny strany prostírání bufetového stolu; je také ideální pro svatební hostinu v koktejlovém stylu
  • Ti, kteří mají velkou svatbu, kde musíte obsloužit velký počet hostů, zvažte možnost mít pro svůj bufet oboustrannou obsluhu

Uvažujete o tom, že byste vy sám dělal svatební hostinu? Přečtěte si, jak zařídit vlastní svatbu.

Jak uděláte, aby svatební stůl vypadal hezky?

Zvažte tyto tipy pro uspořádání a zdobení, aby vaše svatební prostírání vypadalo hezky.

  • Použijte své svatební téma jako inspiraci s prvky, dekory a barvami na bufetových stolech
  • Mějte ve svatebních bufetech sladěné ubrusy a ubrousky
  • Slaďte veškeré nádobí a příbory na prostírání svatebního bufetu
  • Vyberte si servírované nádobí, které je také dekorativní, a buďte kreativní s etiketami na bufet, abyste získali větší přitažlivost
  • Oblečte si nádoby na potraviny a dipy
  • Nemusíte mít plný stůl, ale můžete vyplnit mezery a prostírání vylepšit pomocí dekorů, které neovlivní jídlo
  • Při prostírání bufetových stolů buďte praktičtí; zvažte přístup k serveru, tok provozu a snadnost použití hostů
  • Vytvořte svatební bufetové menu s 80 % studeného jídla a zbývající částí pro teplá jídla pro snadnější kontrolu teploty a bezpečnější manipulaci s jídlem
  • Přidělte zaměstnancům pravidelné čištění rozlitých látek a průběžné doplňování bufetu
  • Nápoje umístěte na samostatnou bufetovou stanici, abyste zabránili rozlití na prádlo a smíchání s nádobím

Je bufet dobrý nápad na svatbu?

Zvažte svatební bufet, pokud jste omezeni rozpočtem na podávání celochodových jídel a najímání velkého počtu zaměstnanců. Svatební bufety jsou také ideální pro velké svatby, aby rychle obsloužily mnoho hostů.

Závěr

A to je vše! Právě jste se naučili, jak připravit bufetový stůl pro svatbu, hraním si s výškami a znalostmi, jak uspořádat nádobí a příbory v prostírání formou bufetu.

Nakonec zvažte provoz a snadnost použití vašeho bufetového stolu připraveného pro hosty. Nebojte se obléknout stoly a být strategická s umístěním jídla.