Co se dusí na sporáku? Jedná se o nastavení teploty na střední až nízkou teplotu. Tuto metodu můžete nejlépe použít k dalšímu ponechání chuti prosakovat pokrmem, aby bylo okázale chutné.
Pokud jde o vaření, je výhodou, pokud znáte různé způsoby vaření. Kromě toho, protože jídlo lze vařit mnoha způsoby, způsob vaření je někdy dělá ještě chutnějšími. Polévky, vývary a dušená jídla jsou jen některé z věcí, které byste mohli vytvořit, pokud jste zvládli vaření. Je to jedna z nejjednodušších metod vaření a snadno se provádí, ale výsledkem může být chutné jídlo.
Ale co si myslíte, že je to vaření, o kterém mluvíme? Jste připraveni zjistit a naučit se dnes další způsob vaření? Pokud je vaše odpověď na tuto otázku ano, začněme.
Co je to Simmering?
Používáte-li sporák, ať už plynový nebo elektrický, můžete své pokrmy stále dusit. I když se asi ptáte, co to na sporáku dusí?
Vaření je metoda, při které vaříte jídlo pomalu a šetrně. Ve srovnání s varem je to o něco méně špinavé, protože oheň stáhnete pod bod varu, i když to vyžaduje pečlivé sledování ve srovnání s varem.
Dušení je vynikající způsob vaření, pokud připravujete vývary, polévky nebo dušená jídla, která obsahují těstoviny a brambory. Dokáže udržet jídlo měkké a křehké a při smíchání s jinými ingrediencemi bude chutnější.
Vaření na elektrickém sporáku
Pokud vaříte na elektrickém sporáku, je nejlepší nastavit vaření na středně nízké nastavení. Udrží teplotu mezi 180 až 200 stupni Fahrenheita, těsně pod bodem varu. Vaše kamna mohou být označena nebo mít čísla na číselnících. Než začnete vařit podle libosti, je nejlepší vědět o svém sporáku více. Nechceš si nechat spálit první jídlo, že? Přátelé, zkuste si přečíst, jak vyčistit topné spirály elektrického sporáku.
Vaření na plynovém sporáku
Stejně jako při používání elektrického sporáku musíte vědět, jak ovládat teplo, které zařízení uvolňuje. Pokud například používáte plynový sporák, můžete vidět číslo 375. Počet značek se zvyšuje a její teplotní ekvivalence; v závislosti na zvyšujícím se počtu značek byste mohli přirovnat čísla ve značce kamen k Fahrenheitům.
Většina varných desek má číselníky nebo knoflíky, na kterých jsou vytištěny číselné údaje. Číslo jedna je nejnižší nastavení a sedm je nejvyšší, které může dosáhnout až 425 stupňů Fahrenheita. Pokrm můžete také nechat vařit, pokud je na něm ještě tekutina. Je tedy ideální čas na přípravu talířů, kam položíte pokrm a další prostírání nebo pokud na někoho čekáte. Vědět, jak vařit na elektrickém sporáku.
Vaření versus vaření
Pokud přirovnáme dusení k varu, teplota a použití obou se liší. Vaření vyžaduje méně tepla, zatímco vaření vyžaduje vysoký tepelný výkon. Dušení se nejlépe provádí pro hluboké pronikání chuti a umožňuje vaření jídla. Tato metoda se nejlépe používá u choulostivých potravin, které se mohou rozpadnout, pokud se vaří příliš dlouho.
Ideální bílkoviny v mase budou lahodnější a křehčí, když se nějakou dobu dusí na mírném ohni. Chuť bude výraznější, než když ji vaříte. Některá masa se při rychlém vaření při vysoké teplotě ztuhnou, takže je méně delikátní, ale to bude záviset na pokrmu, který připravujete.
Vaření je mnohem vhodnější pro těstoviny a zrna vařené při 212 stupních Fahrenheita, kde potřebujete změkčit přísady, abyste vytvořili koncentraci chutí. U masitých kostí však doporučuji vařit, kde se chuť kostí nejlépe zvýrazní.
Jak funguje vaření
Jedním z nejúčinnějších způsobů začlenění chutí do pokrmu je vaření za vlhka. Když vaříte, teplo z tekutiny nebo vlhkost, která z tekutiny vychází, jídlo pomalu vaří, aniž by poškodilo jeho chuť. Je to méně intenzivní než vaření, které má menší míchání, i když tak akorát, aby se chutě leskly v celém pokrmu. Metoda vaření má tři fáze: pomalé vaření, pomalé vaření a rychlé vaření. Jaký je tedy mezi těmi třemi rozdíl?
#1. Pomalu dusíme
Když řekneme pomalé vaření, uvidíte na hrnci malý až žádný pohyb. Pouze udržuje pokrm teplý, aniž by se tekutina pohybovala. Ano, můžete vidět malé chomáče bublin, ale to je vše. Často se používá v dušených a vývarech.
#2. Vařte
Při vaření zde přebíráme nastavení teploty sporáku ze středně nízkého žáru. Můžete také vidět nějaké bublání na hrnci. Nejlépe se používá při vaření polévek nebo dušených pokrmů.
#3. Rychle dusit
Pokud jde o rychlé vaření, teplota je obvykle střední až vysoká. Je to o něco méně než bod varu, kde bude více bublání než u běžného dusání. Často se používá k redukci omáček, pokud jich na pokrmu zbylo příliš mnoho.
Je to obal!
Vědět, co se vaří na sporáku, může pozvednout vaše kuchařské umění. Samozřejmě můžete každou fázi použít pro různé typy pokrmů, které připravujete. Přesto je výhodou znát tento jednoduchý způsob vaření. Možná si budete chtít přečíst o tom, jak řešit problémy s hořáky a spínači kamen se skleněnou deskou a co dělat s popelem z kamen na dřevo.